O rachetă balistică și două drone lansate de rebelii din Yemen, interceptate de Arabia Saudită

O rachetă balistică și două drone lansate de rebelii din Yemen, interceptate de Arabia Saudită
O rachetă balistică și două drone lansate de rebelii din Yemen, interceptate de Arabia Saudită

Arabia Saudită a anunţat joi că a interceptat o rachetă balistică şi două drone lansate spre teritoriul său de rebelii houthi din Yemen, la o zi după un tir al rebelilor asupra unui aeroport saudit, notează AFP. 

Atacul rebel de miercuri asupra aeroportului internaţional Abha din Arabia Saudită a fost condamnat joi de Germania, Marea Britanie şi Franţa. Rebelii houthi, care luptă împotriva guvernului yemenit şi sunt sprijiniţi de Iran, şi-au intensificat atacurile împotriva regatului saudit şi forţelor yemenite susţinute de Riad.

Această recrudescenţă a atacurilor intervine la câteva zile după ce Statele Unite au decis să retragă rebelii de pe lista organizaţiilor considerate teroriste şi să relanseze eforturile pentru a pune capăt conflictului care durează de şase ani. Coaliţia militară condusă de Riad a anunţat că joi dimineaţă a fost interceptată o dronă armată lansată de rebelii yemeniţi.

Drona a vizat oraşul garnizoană Khamis Mushait din sudul Arabiei Saudite, care găzduieşte o bază aeriană importantă, şi a fost distrusă înainte de a-şi atinge ţinta, a declarat Turki al-Maliki, purtător de cuvânt al coaliţiei, citat de agenţia oficială de presă saudită SPA.

Câteva ore mai târziu, coaliţia a anunţat că a interceptat, de asemenea, o rachetă balistică lansată de rebeli spre Khamis Mushait şi o altă dronă încărcată cu explozivi care viza aceeaşi regiune a teritoriului saudit. Coaliţia nu a raportat victime sau pagube materiale. Cu o zi înainte, rebelii au lansat drone în direcţia aeroportului internaţional Abha din sud-vestul Arabiei Saudite. Coaliţia a făcut cunoscut că atacul a incendiat un avion de pasageri.

Rebelii houthi au afirmat că au vizat 'ţinte militare', găsindu-se, în opinia lor, la aeroport. Statele Unite au îndemnat imediat rebelii 'să înceteze imediat agresiunile', după ce au cerut luni 'sfârşitul oricărei noi ofensive militare în Yemen', scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel