O rachetă a căzut în Republica Moldova. Ce s-a auzit în acel moment - Video

O rachetă a căzut în Republica Moldova. Ce s-a auzit în acel moment / Foto: Pixabay
O rachetă a căzut în Republica Moldova. Ce s-a auzit în acel moment / Foto: Pixabay

Află în articol ce s-a auzit în momentul în care ar fi căzut bucățile de rachetă în Republica Moldova.

Presa de la Chișinău a publicat noi imagini de la o cameră de supraveghere care ar fi surprins zgomotul produs de căderea bucăților de rachetă în Republica Moldova. Imaginile video sunt filmate în curtea unui localnic a cărui casă se află în apropierea livezii în care au fost găsite rămășițele rachetei.

Pe filmare se aude un zgomot puternic, mai exact două bubuituri, acesta fiind probabil momentul în care racheta a căzut pe pământ. Se pare că exista pericolul ca aceasta să cadă chiar peste casele oamenilor, asta pentru că mai multe locuințe se află în imediata apropiere a locului în care a avut loc incidentul.

"Casele oamenilor nu sunt așa de departe de locul unde a căzut racheta. S-au auzit două bubuituri mari, care au zguduit tot orașul Briceni. Oamenii s-au panicat foarte tare", a transmis jurnalistul Dumitru Ciorici, cel care a postat imaginile pe Telegram, pentru TV8.

În plus, Dumitru Ciorici scrie, cu referire la presa ucraineană, că proiectilul căzut la Briceni ar reprezenta rămășițele sistemului de propulsie pentru rachetele aeriene din sistemul anti-aerian S-300, existent și în dotarea armatei Ucrainei.  S-300 este un sistem de rachete sol-aer rusesc cu rază lungă de acțiune. S-300 a fost dezvoltat pentru a echipa Apărarea Antiaeriană Sovietică cu mijloace împotriva țintelor aeriene și a rachetelor de croazieră.

Dispozitivul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliţiei de frontieră

În apropierea oraşului Briceni din Republica Moldova, centru administrativ al raionului cu acelaşi nume care se învecinează cu Ucraina, a fost descoperită ieri, 5 decembrie, o rachetă într-o livadă, a anunţat luni Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de la Chişinău, citat de Ziarul de Gardă.

Dispozitivul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliţiei de frontieră, care, din cauza bombardamentelor ruseşti asupra Ucrainei din cursul zilei, şi-a intensificat gradul de atenţie, au anunţat forţele de ordine moldovene, care nu precizează despre ce fel de rachetă este vorba, dar media moldovene lasă să se înţeleagă că ar fi una rusească.

'În conformitate cu planurile de acţiune ale MAI, poliţia de frontieră a intensificat patrulele şi a ridicat gradul de atenţie în zona Inspectoratelor Briceni şi Ocniţa. În acest moment, zona în care a fost descoperita racheta a fost izolată de patrule ale forţelor de ordine şi poliţiei de frontieră. La faţa locului sunt aşteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh şi IGSU', a anunţat MAI într-un comunicat. Localnicii spun că au auzit două explozii puternice, potrivit unor mesaje pe reţelele de socializare, preluate de portalul Ştiri.md, conform Agerpres. Vezi mai mult AICI.

O altă rachetă a căzut pe teritoriul RM în luna octombrie

Reamintim că la sfârşitul lunii octombrie, o rachetă rusească doborâtă de sistemul de antiaerian al Ucrainei a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, în localitatea Naslavcea, raionul Ocniţa.

Geamurile mai multor locuinţe au fost sparte. Incidentul nu s-a soldat cu victime, aminteşte Ziarul de Gardă. După acest incident, Ministerul de Externe de la Chişinău a declarat "persona non grata" un reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse din Republica Moldova. Ca represalii, Rusia a răspuns similar la 9 noiembrie, declarând "persona non grata" un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel