Urmărește emisiunea live


O profesoară a infectat cu TBC 150 de elevi de liceu

Aproximativ 150 de elevi din județul Maramureș sunt suspectați de tuberculoză după ce o fostă profesoară a fost diagnosticată cu această boală.

Profesoara a fost cadru didactic suplinitor la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Baia Mare. În acest an școlar, ea a primit post la o unitate de învățământ din Tăuții Măgherăuș.

Testată de medici, profesoara a fost diagnosticată pozitiv cu TBC în urma analizelor de laborator. În momentul în care s-a primit rezultatul, cinci clase de elevi de la Colegiul National “Gheorghe Șincai” din Baia Mare au fost chemate la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Citește și: Percheziţii la Direcţia Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare, caz de corupţie


“Am făcut testul la reacția cu tuberculină adică, pe înțelesul tuturor, am făcut IDR-ul, la cele cinci clase, 150 de copii la care dânsa a predat. De mâine o să se citească aceste teste, sa vedem reacția la testul respectiv. Colegii profesori ai doamnei doctor, toți cei cinci au fost la spital, au făcut radiografia, chiar fără niciun fel de problemă”, a declarat Alexandru Bondre, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel