O proeminentă jurnalistă a fost ARESTATĂ. Drepturile omului au fost încălcate

Au fost încălcate drepturile omului. O proeminentă jurnalistă a fost arestată și poate primi o sentință de până la 20 de ani.

Autoritățile vietnameze au arestat-o pe Pham Doan Trang, unul dintre cei mai proeminenți jurnaliști independenți ai statului. Aceasta a fost reținută marți seară în orașul Ho Și Min, în aceeași zi în care Vietnamul și SUA au ținut cel de-al 24-lea dialog anual privind drepturile omului, care a inclus discuții pe probleme precum dreptul la libertatea de exprimare.

Analiștii spun că arestarea ei face parte dintr-o represiune împotriva activiștilor chiar înaintea congresului național cincinal al Vietnamului. Autoritățile au confirmat miercuri că au acuzat-o pe Trang de „fabricarea, stocarea, distribuirea sau diseminarea informațiilor, documentelor și articolelor” care au ca scop opoziția față de statul vietnamez. Cea mai dură pedeapsă pentru această incriminare este de 20 de ani de închisoare

Ce a făcut Pham Doan Trang?

Recent,  jurnalista a vorbit online despre o confruntare extrem de sensibilă a drepturilor funciare în satul Dong Tam, legată de construcția unui aeroport militar pe terenuri agricole revendicate de sătenii de la periferia orașului Hanoi, unde un sătean și trei polițiști și-au pierdut viața.

Phil Robertson, observator al drepturilor omului, a spus: „În ciuda faptului că a suferit ani de zile hărțuirea sistemică a guvernului, inclusiv atacuri fizice severe, ea a rămas fidelă principiilor sale de pledoarie pașnică pentru drepturile omului și democrație. Abordarea reformelor și cererile pentru participarea reală a oamenilor la propria lor guvernare sunt mesaje pe care guvernul Vietnamului ar trebui să le asculte și să le respecte, nu să le reprime”, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel