Basm regal modern. Prințesa Mako se căsătorește cu un tânăr de rând. REVOLTĂ și scandal în Japonia

Instagram - @zaobaosg
Instagram - @zaobaosg

O prințesă a dinastiei japoneze urmează să se căsătorească cu un bărbat fără titlu sau statut nobiliar. 

Povestea lor are toate elementele unui basm regal modern: căsătoria unui avocat aspirant cu o prințesă din viața reală, pregătită să părăsească palatul din Tokyo pentru o nouă viață în New York. Dar de când Prințesa Mako și Kei Komuro și-au anunțat logodna în 2017, uniunea lor a fost afundată în scandal, dezaprobare publică și frenezie tabloidă, scrie CNN

Unii japonezi nu consideră că fiul unei familii de rând, cu un singur părinte singur, este demn de o prințesă. Disprețul lor a fost confirmat luna trecută, când Komuro a sosit în Japonia pentru nunta lor din 26 octombrie, având părul lung prins într-o coadă de cal.

Între aprecieri și critică publică

Tabloidele au făcut fotografii cu tunsoarea și stilul lui Komuro, în vârstă de 30 de ani, din toate unghiurile, unii comparând-o cu nodul de sus al unui samurai. Pe rețelele de socializare, unii au transmis pe Twitter aprecieri pentru noul său aspect, în timp ce alții au spus că nu este potrivit pentru mirele unei mirese de statutul prințesei Mako. 

O tunsoare cu o coadă de cal poate să nu provoace agitație în Occident, dar se așteaptă de la oamenii din Japonia să își reflecte statutul și rolul în societate prin acțiunile și cuvintele lor, dar și prin aspect. Oamenii au văzut coada de cal ca un semn conform căruia Komuro nu se conformează așteptărilor sociale, spune Hitomi Tonomura, profesor de studii de gen la Universitatea din Michigan.

„Dacă ar fi cântăreț sau artist, ar fi bine, dar oamenii cred că nu este „potrivit unui avocat” și nici nu pare potrivit pentru o persoană care se va căsători cu o femeie din rândul unei familii regale”, a adăugat ea.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Royal Obsessed (@royal.obsessed)

A renunțat la coada de cal

Komuro și-a tăiat coada de cal înainte de nunta de marți. Dar acesta nu a fost sfârșitul.

În timp ce cele mai multe nunți regale sunt marcate de fast, de data aceasta ceremonia va fi restrânsă, într-un birou de registru, urmată de o conferință de presă. După căsătorie, prințesa Mako va pleca din familia regală și se va muta în Statele Unite. Unii observatori regali spun că este un semn al vremurilor pentru membrii regali încă minori, care nu se mai mulțumesc să se conformeze regulilor trecute despre ceea ce pot face, și cu cine se pot căsători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel