O prinţesă de Hohenzollern vine din Spania să salveze maidanezii. ONG-urile încep boicotarea României: ”Exploring the carpathian euthanasy”

caini maidanezi bucuresti
caini maidanezi bucuresti

Amendarea Legii Marinescu, astfel încât să fie permisă din nou eutanasierea maidanezilor, va duce la boicotarea produselor românești pe plan internațional. O campanie care va folosi referiri la brandul turistic al României va fi lansată luni de către Federația Națională pentru Protecția Animalelor, în colaborare cu organizații europene similare.  La protest va participa Alteța Sa Regală Maja von Hohenzollern, o prinţesă spaniolă care vine la București să ceară un tratament umanitar pentru câinii comunitari și Dieter Ernst, președintele Organizației Europene pentru Protecția Animalelor și a Mediului.

Maricica Puică, Monica Davidescu, Paula Iacob și Marius Marinescu participă la ”Mitingul ultimei șanse”, care va avea loc luni, de la ora 15, în Parcul Izvor, pentru amendarea proiectului de lege inițiat de PDL în scopul eutanasierii maidanezilor. Ei susțin că o crimă nu poate rezolva  problema, ci reprezintă doar o tentativă de căpușare permanentă a banului public.  Dacă nu sunt sterilizați câinii din zonele suburbane, noi și noi maidanezi vor veni în oraș și se va ajunge la noi campanii de ucidere în masă.

Conștienți că, în țară, populația poate fi ușor manipulată de politicieni, protestatarii vor declanșa o campanie la nivel internațional. Aceasta va face aluzie la sloganul ”Explore the carpathians garden”, asociind imaginea României cu cruzimea față de animale lipsite de apărare.

Motto-ul campaniei face trimitere la Traian Băsescu și încercarea sa de eutanasiere a câinilor din capitală: ”Nebunie înseamnă să faci același lucru în mod repetat și să susții că vei obține același rezultat”. Citatul aparține lui Albert Einstein și reflectă situația din Capitală. În 2001, Băsescu a renunțat la campania de sterilizare, după numai trei luni de la debutul acesteia, dorind rezultate  rapide, pe care să le poată exploata electoral. El a dirijat o campanie de ucidere în masă a câinilor vagabonzi, care a afectat puternic imaginea externă, dar nu a avut rezultate în teren. După o ușoară reducere a numărului de patrupede, efectivele de maidanezi s-au refăcut, fiindcă nu se rezolva cauza, respectiv lipsa de control a nașterilor. Soluțiile legislative inspirate din occident au fost respinse de PDL, ai cărui parlamentari doresc rezultate pe termen scurt, ca să le exploateze în campania electorală.

Citește și ”Problema câinilor maidanezi ar putea fi rezolvată. Soarta animalelor, decisă de consiliile locale”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel