O pasăre a doborât un avion al marinei americane. Totul a fost filmat - Video

O pasăre a doborât un avion al marinei americane. Totul a fost filmat / Foto: Captură video CNN
O pasăre a doborât un avion al marinei americane. Totul a fost filmat / Foto: Captură video CNN

Vezi în articol cum a reușit o pasăre să doboare un avion al marinei americane.

O pasăre a reușit să doboare un avion de antrenament al marinei americane, în timp ce acesta efectua un zbor deasupra statului Texas, transmite Pro Tv. O cameră de bord a surprins înaripata cu doar câteva momente înaintea incidentului.

Se pare că pasărea a lovit singurul motor al avionului, care a intrat în picaj și s-a prăbușit într-un cartier din orașul texan Lake Worth. Cei doi ocupanți ai aparatului de zbor, un instructor și un cadet, au apucat să se ejecteze, scăpând nevătămați, însă, trei oameni aflați la sol au fost răniți și mai multe clădiri au fost avariate, după ce avionul a explodat la sol.

Potrivit experților care au văzut imaginile, pilotul, oricât de experimentat ar fi fost, nu ar fi avut cum să evite pasărea.

Aurel Vlaicu, 109 ani de la prăbușirea la Bănești, încercând să traverseze Carpații

Pe 13 septembrie 1913, în încercarea de a traversa Carpații,  Aurel Vlaicu s-a probușit la Băneşti, județul Prahova, unde pilota Vlaicu II. Asupra morții lui Vlaicu planează și un asasinat.

Născut pe 19 noiembrie, la Binţiţi, în judeţul Hunedoara, într-o familie de ţărani,  Aurel Vlaicu a reușit să devină un pionier al aviaţiei mondiale.

Elev al liceului calvin din Orăştie, Vlaicu îşi ia bacalaureatul la Sibiu, în 1902, după care își continuă studiile la Universitatea Tehnică din Budapestai și la Technische Hochschule München, în Germania. Obţine diploma de inginer în 1907  şi lucrează o scurtă perioadă la uzinele de motoare Opel. Revenit  la Binţiţi, acesta  construieşte planorul „A. Vlaicu 1909”, pe care îl foloseşte pentru mai multe zboruri demonstrative, iar pentru că nu avea motor, planorul obţinea viteza necesară lansării de la o căruţă trasă de trei cai.

Fără bani, Vlaicu vine la Bucureşti în 1909 şi reuşeşte să-l impresioneze pe Spiru Haret, ministrul Instrucţiunii, care îl angajează ca inginer în cadrul Armatei, punându-i la dispoziţie un atelier, muncitori şi banii pentru construcţia unui avion, precum şi un motor rotativ comandat la Paris. În iunie 1910, aparatul intrat în istoria aeronauticii române şi mondiale sub numele de aeroplanul  Vlaicu I, care a zburat circa 50 de metri, după care a aterizat uşor.

În anul 1911 construiește un al doilea avion, Vlaicu II, cu care în 1912 a câștigat cinci premii memorabile (1 premiu I si 4 premii II) la mitingul aerian de la Aspern, Austria. Concursul a reunit între 23 și 30 iunie 1912, 40 piloți din 7 țări, dintre care 17 din Austro-Ungaria, 7 germani, 12 francezi printre care și Roland Garros, cel mai renumit pilot al vremii, un rus, un belgian, un persan și românul Vlaicu. În cel mai cunoscut ziar vienez, Neue Freie Presse, se găseau următoarele rânduri despre zborurile lui Vlaicu:

„Minunate și curajoase zboruri a executat românul Aurel Vlaicu, pe un aeroplan original, construit chiar de zburător, cu două elici, între care șade aviatorul. De câte ori se răsucea (vira) mașina aceasta în loc, de părea că vine peste cap, lumea răsplătea pe român cu ovații furtunoase, aclamându-l cu entuziasm de neînchipuit" (Enigme ale istoriei române, p.94). Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel