O parte din trupele Ucrainei a ajuns la granița cu Rusia. Radu Tudor: "Au dat bir cu fugiții. Sunt imagini incredibile"

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Forțele de apărare ucrainene au reușit să elibereze o suprafață foarte mare din teritoriul Ucrainei, iar unele grupări au ajuns până la frontiera cu Rusia. 

În regiunea Harkov armata ucraineană a creat un culoar care le-a permis unor forțe de eliberare ucrainene să ajungă până la frontiera cu Rusia. Mai exact, este vorba despre punctul de trecere Hoptivka. 

"Ministrul Apărării din Ucraina a postat și un mesaj oficial: "Contraofensiva este în desfășurare în Harkov. Zeci de sate și orașe au fost eliberate deja. Armata ucraineană a ajuns la punctul de trecere Hoptivka, la granița 'statului terorist'. Ucraina își va restaura integritatea teritorială, inclusiv Donbasul și Crimeea. Pregătiți-vă să înotați, ocupanților!" este mesajul postat, conform Antena 3. 

De asemenea, a fost postat și un videoclip în care trupele ucrainene mută câteva semne de circulație, la punctul de trecere menționat anterior. 

"Sunt imagini incredibile, în această seară, transmise pe Twitter, de forțele ucrainene eliberatoare care au alungat invadatorii ruși și au ajuns până la frontiera cu Rusia. În ultimele șapte zile au fost eliberați peste 3000 de kilometri pătrați din teritoriul ucrainean. Elementul cel mai interesant din această ofensivă ucraineană este faptul că trupele invadatoare ruse fug mâncând pământul. Abandonează armamentul din dotare și fug. Primarul din Belgorod, care este primul oraș după graniță, în Rusia, spune că mii de ruși au fugit de pe teritoriul Ucrainei, au dat bir cu fugiții" a spus Radu Tudor. 

Rusia, reacție după contraofensivă Ucrainei

Forţele ruse atacă poziţiile armatei ucrainene în regiunea Harkov (în nord-estul Ucrainei) cu lovituri de precizie, a transmis duminică Ministerul Apărării de la Moscova, citat de Reuters, ca un prim răspuns la contraofensiva ucraineană. 

Atacurile sunt realizate cu trupe aeropurtate, rachete şi artilerie, a susţinut ministerul rus pe social media.

Reuters menţionează că nu a putut verifica imediat informaţiile.

Pe de altă parte, Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, aflată la graniţa cu Ucraina, a declarat, potrivit AFP, că "mii" de persoane au fugit din regiunea ucraineană Harkov, teatrul contraofensivei ucrainene, către Rusia în ultimele 24 de ore.

"Nu a fost cea mai uşoară noapte, nu a fost cea mai uşoară dimineaţă, În cursul ultimelor 24 de ore, mii de persoane au traversat frontiera", a afirmat Gladkov într-o intervenţie video postată pe contul său de Telegram.

Contraofensiva de succes a Ucrainei



La începutul lunii septembrie, armata ucraineană a anunţat o contraofensivă în sud, iar într-o săptămână a reuşit să străpungă surprinzător şi rapid liniile ruse în nord-est, în regiunea Harkov, comentează AFP.

Începând de sâmbătă, autorităţile de la Kiev au obţinut importante câştiguri teritoriale în faţa armatei ruse în est, care a anunţat că şi-a retras trupele din unele sectoare pentru "a întări" mai mult regiunea separatistă prorusă Doneţk, în sud.

Majoritatea persoanelor care au traversat frontiera în regiunea Belgorod s-au cazat la rudele lor care locuiesc în Rusia, potrivit lui Gladkov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel