O pacientă salvată de cancer face praf legea lui Gorghiu

O româncă diagnosticată "la timp" cu cancer ia poziție în legătură cu Legea prevenției în sănătate inițiată de liberali, susținând că "dacă încerci să înveți pe cineva ceva, nu începi cu o sancțiune, începi cu un plan pe termen lung. Cu viziune".

Într-un text publicat pe sereniti.ro, o pacientă vindecată de cancer își exprimă revolta față de modul în care o intenție bună este concretizată "nociv", aluzie la proiectul de lege al liberalilor privind activitatea de prevenție în sănătate, care prevede că românii care refuză să participe la programele de prevenție pot fi obligați să suporte, parțial sau total, costurile tratamentelor bolilor.

"Doamna Alina Gorghiu a văzut niște studii și s-a îngrozit când a aflat care sunt obiceiurile legate de sănătate ale românilor. Niște grobieni. (...) Pe urmă a mai găsit niște studii și-a luat-o cu leșin când a văzut câți oameni mor de cancer în țara asta. „Domnesc peste un neam de inconștienți care mor pe capete de cancer. Ce-o să mă fac dacă-mi mor toți?" probabil că s-a îngrijorat doamna Gorghiu", scrie, ironic, femeia în debutul articolului.

Mai mult, aceasta apreciază că, preocupată de această problemă, co-președintele PNL, Alina Gorghiu, "a ajuns la concluzia că poporul român trebuie responsabilizat. Că nu poate statul să-i plătească toate cancerele lui târziu descoperite, că nu-i normal într-o societate civilizată să te duci la doctor tuma când ți-i burta umflată de tumoare și nu poate el, statul, să pună medicii să alerge cu acul după tine pe străzi să-ți facă analize, că suntem liberali".

Recomandare pentru Alina Gorghiu: Să vadă și "celelate studii"

Luând în considerare faptul că "poate" liderul liberalilor nu a văzut și "celelate studii" legate de sistemul sanitar din România, femeia care s-a vindecat de cancer îi atrage atenția Alinei Gorghiu să ia aminte și la ele, deoarece "ne arată ce bine sunt dotate spitalele din România", de câtă tehnică și consumabile au la dispoziție medicii români pentru descoperirea unui cancer în stadiu incipient sau de faptul că o mare parte dintre cei care sunt diagnosticați cu cancer în stadiu avansat sunt din mediul rural, car "n-au bani nici de lumină, dapăi de cancerul matale", precizează femeia, în opinia căreia acest proiect de lege promovează și o discriminare.

"Discriminarea nu e numai când Therme nu lasă romii înăuntru, doamna Gorghiu, discriminarea e și când pui un om care-și plătește contribuțiile de sănătate să plătească în plus pentru ghinionul de a nu fi depistat cancerul la timp".

[citeste si]

De aceea, femeia consideră că "dacă doamna Gorghiu e pusă pe responsabilizat oameni, s-o facă, nesmintit! Poate că unii o să moară în timpul responsabilizării, dar într-un final vom fi cu toții niște cetățeni model, cu analizele la timp și cancerele descoperite din vreme".

În final, autoarea materialului explică de ce a simțit nevoia să reacționeze față de proiectul de lege inițiat de liberali: "Am scris asta dintr-o furie personală, din revolta cu care văd că o intenție bună e concretizată atât de nociv. Am fost diagnosticată la timp cu un pui de cancer. Din fericire, totul s-a rezolvat. Din fericire, am avut mijloacele să rezolv totul și să fiu tratată în felul în care aș dori să fie tratată toată țara asta. E stupid ca la modul în care sistemul tratează bolnavii să adaugi încă o corvoadă, financiară. Dacă încerci să înveți pe cineva ceva, nu începi cu o sancțiune, începi cu răbdare, informare, motivare. Cu un plan pe termen lung. Cu viziune. Că așa se fac schimbările adânci, încet".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel