O nouă ţară anunță că se implică în războiul din Siria

Olanda, care participă la coaliţia internaţională ce efectuează raiduri aeriene antiteroriste în Irak, intenţionează să îşi extindă operaţiunile în Siria, anunţă premierul Mark Rutte, 

"Analizăm cu seriozitate posibilitatea de a avea o contribuţie militară în Siria", a declarat Mark Rutte în Parlamentul olandez, în cursul unei dezbateri pe tema atentatelor de la Paris, unde au fost ucise 129 de persoane, scrie www.dutchnews.nl.

Olanda participă din septembrie la raidurile aeriene efectuate de coaliţia internaţională în Irak, unde sunt atacate poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic, care a revendicat atentatele din Franţa.

La acea vreme, ministrul olandez al Apărării, Jeanine Hennis-Plasschaert, argumenta că nu exista bază juridică pentru o intervenţie în Siria.
"Acum există o bază juridică, obstacolele au fost eliminate", a declarat joi un purtător de cuvânt al Ministerului olandez al Apărării.
Franţa a cerut şi a obţinut asistenţă din partea Uniunii Europene, în caz de necesitate, în contextul atacurilor teroriste, activând o clauză din Tratatul UE.

[citete si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel