O nouă stație spațială cu gravitație artificială

captură video
captură video

Airbus a proiectat o nouă stație spațială cu gravitație artificială.

Stația Spațială Internațională (ISS) se apropie de sfârșitul serviciului său. În timp ce NASA și partenerii săi s-au angajat să o mențină operațională până în 2030, există deja planuri pentru stații spațiale care vor continua moștenirea ISS.

China intenționează să își asume un rol de lider cu stația sa spațială Tiangong, în timp ce Organizația de Cercetare Spațială din India (ISRO) intenționează să își instaleze propria stație spațială până la mijlocul deceniului.

De asemenea, NASA a încheiat contracte cu trei companii aerospațiale comerciale, printre care Orbital Reef de la Blue Origin, Stația Spațială Axiom (AxS) și Starlab, conform Science Alert.

Cum va arăta viitoarea stație spațială

Într-un videoclip publicat recent, compania și-a detaliat propunerea pentru un modul orbital multifuncțional (MPOP), numit Airbus LOOP. Acest segment spațial modular conține trei punți, o centrifugă și un volum suficient pentru un echipaj de patru persoane, ceea ce îl face potrivit pentru viitoarele stații spațiale și misiuni de lungă durată pe Marte. LOOP se bazează pe istoria îndelungată a companiei în ceea ce privește programele de zboruri spațiale cu echipaj uman, cum ar fi modulul Columbus al ISS, vehiculul de transfer automatizat (ATV) și modulul european de servicii (ESM) Orion.

Modulul măsoară opt metri în diametru și aproximativ aceeași lungime, oferind aproape 100 de metri cubi de volum. Potrivit Airbus, separarea interiorului în diferite punți permite un „concept intern de adăpost sigur”, ceea ce înseamnă că echipajul se poate muta pe puntea care oferă cea mai mare protecție în cazul unei explozii solare sau al altor pericole. Modulul este proiectat pentru un echipaj de patru persoane, dar se pare că poate găzdui până la opt astronauți în același timp, dar temporar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel