O nouă sesiune de admitere la Universitatea de Medicină din Iași. Cele mai multe locuri, la Farmacie

examen
examen

Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi au anunţat că în luna septembrie organizează o nouă sesiune de admitere, cele mai multe locuri rămase neocupate fiind la Facultatea de Farmacie.

Purtătorul de cuvânt al UMF „Gr.T. Popa” din Iaşi, Ivona Burduja, a declarat că înscrierile se fac în perioada 3-5 septembrie pentru locurile rămase libere la categoria Români de pretutindeni, candidaţi din mediul rural, pentru locurile cu taxă la specializarea Nutriţie şi Dietetică, precum şi pentru locurile rămase neocupate la specializarea Farmacie.

Admitere medicină UMF Iași

„Înscrierea se face în perioada 3-5 septembrie, urmând ca examenul să fie susţinut pe 7 septembrie. În perioada 6-7 septembrie vor fi analizate dosarele românilor de pretutindeni. Rezultatele provizorii vor fi afişate pe 8 septembrie, pe 10 se vor depune contestaţii, care vor fi analizate pe 11, iar pe 12 septembrie vor fi afişate rezultatele finale. Tematica şi bibliografia este aceeaşi ca şi la sesiunea de admitere organizată în luna iulie”, a declarat Ivona Burduja, purtătorul de cuvânt al UMF „Gr.T. Popa” Iaşi.

Cele mai multe locuri scoase la concurs sunt pentru Facultatea de Farmacie, unde sunt disponibile 21 de locuri bugetate, un loc pentru candidaţii romi, patru locuri pentru candidaţii din mediul rural şi 90 de locuri cu taxă.

La Colegiul de Nutriţie şi Dietetică sunt disponibile 10 locuri cu taxă şi unul pentru candidaţii din mediul rural. Un alt loc este disponibil la Colegiul de Tehnică Dentară, pentru candidaţii romi.

Trei locuri sunt disponibile la Facultatea de Medicină Generală, pentru românii de pretutindeni şi din Republica Moldova, două locuri sunt disponibile pentru Facultatea de Medicină Dentară, pentru candidaţii din mediul rural.

Alte două locuri sunt libere la Facultatea de Bioinginerie pentru românii de pretutindeni.

Conform sursei citate, tot în sesiunea de toamnă vor fi scoase la concurs şi 32 de locuri pentru absolvenţii de învăţământ superior care doresc să urmeze a doua facultate în regim cu taxă. Cele mai multe locuri, zece, sunt la Facultatea de Medicină Generală şi, respectiv, la Facultatea de Asistenţă Medicală Generală, unde sunt şapte locuri disponibile, şi patru la Facultatea de Farmacie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel