O nouă propunere șoc a consilierului din Mediaș - VIDEO

Proprietarii de câini gălăgioşi din Mediaş ar putea fi obligaţi să-i ţină în case noaptea, pentru a nu mai deranja vecinii, dacă propunerea consilierului local Ioan Ciulea va fi acceptată şi de ceilalţi colegi.

Este a doua iniţiativă a lui Ciulea, după ce propunerea sa de operare a câinilor zgomotoşi nu a fost acceptată de restul colegilor din Consiliul municipal.

Pentru că nu a reuşit să-i facă pe câinii din oraş să latre încet, Ioan Ciulea revine cu o nouă propunere pe care o va înainta consilierilor în şedinţa care va avea loc la finalul acestei luni.

'Trebuie să dăm o hotărâre cu privire la această problemă. Vecinii care au câini care-i deranjează pe alţii ar trebui să fie obligaţi să-i ţină în casă, de la orele 22.00 până la 7.00 dimineaţa, iar în weekend să-i ţină până la ora 9.00 în casă, pentru că sunt pensionari şi copii care vor să mai doarmă.Urmează ca propunerea asta să o punem în aplicare şi să o votăm', a declarat marţi, Ioan Ciulea.

Consilierul din Mediaş este convins că, de această dată, propunerea sa 'nu contravine legilor ţării şi nici protecţiei animalelor'. Ioan Ciulea propune amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei pentru proprietarii care nu îşi vor ţine în case câinii gălăgioşi.

La a patra amendă, proprietarul ar trebui să rămână fără câine.

'Dacă acel câine face parte din familia respectivă, atunci, domnule, ţine-l în casă. Fiecare casă are un hol. Eu am vorbit cu colegii mei şi aproape 60-70% sunt de acord cu această propunere. Eu doresc să le dăm amendă la cetăţenii care nu respectă această hotărâre, amendă între 5.000 şi 10.000 de lei, ca să simtă proprietarul câinelui că trebuie să ţină acest câine într-un adăpost. La a patra amendă, înstrăinăm câinele şi am terminat balamucul', este de părere Ioan Ciulea.

În luna februarie, Ioan Ciulea a încercat, fără succes, să promoveze o hotărâre de consiliu local prin care propunea operarea câinilor zgomotoşi, însă propunerea sa nu a fost acceptată de restul colegilor din Consiliul Municipal.

În semn de protest, o iubitoare de câini din Mediaş i-a dăruit iniţiatorului propunerii o pereche de dopuri de urechi, ca să nu mai audă patrupedele vecinilor.

Colegiul Medicilor Veterinari Sibiu a anunţat atunci că este ilegală propunerea consilierului municipal de la Mediaş, fiind caz penal dacă cineva încearcă 'secţionarea corzilor vocale' ale câinilor, cu alt scop decât medical. Ioan Ciulea a afirmat că are un câine în curte, însă a declarat că este 'civilizat', 'normal', 'inteligent', şi 'nu deranjează vecinii' şi aşa îşi doreşte să fie toţi câinii din curţile oamenilor din oraş.

Întrebat cum i-a venit ideea să propună un astfel de proiect, Ciulea a răspuns: 'Locuiesc la curte şi nu numai eu, personal, sunt deranjat de câini, şi vecinii mei sunt deranjaţi de câinii vecinilor care au această problemă, care latră în neştire'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel