O nouă pârtie va fi inaugurată, vineri, în România

O pârtie va fi inaugurată, vineri, în România. Investiția a fost realizată cu fonduri europene.

Pârtia de schi din staţiunea Slănic Moldova, care va fi inaugurată vineri, a fost realizată cu o investiție de şase milioane de euro din fonduri europene și alocate de Consiliul Judeţean Bacău.

"În sfârşit, vremea, dar şi finalizarea ultimelor operaţiuni de acreditare, oferă condiţii de schiat bune. Deşi nu a nins suficient în zona noastră, gerul ne-a permis să obţinem, prin folosirea la capacitate maximă a celor trei tunuri, un strat de zăpadă artificială de peste 20 de cm. S-a bătătorit zăpada cu utilajele specializate din dotare, astfel încât pârtia să se poată încadra în parametrii normali pentru schiat, iar la partea superioară a pârtiei au fost făcute delimitări cu sisteme de siguranţă pentru a putea fi utilizată zona acoperită cu zăpadă şi preveni accidente. Conform procedurilor, au fost verificate toate instalaţiile şi utilajele din dotare", a declarat, joi, pentru Agerpres, Romil Botezatu, directorul Serviciului de Promovare a Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Bacău.

Pe lângă tunuri de zăpadă artificială şi maşini de bătut zăpada, pârtia e prevăzută cu telescaun, instalaţie de iluminat pentru nocturnă, parcare şi serviciu de salvamont. Pârtia din Slănic Moldova, ale cărei costuri de amenajare s-au ridicat la aproape şase milioane de euro, din care două milioane de la Uniunea Europeană şi patru de la Consiliul Judeţean Bacău, se află amplasată în zona Complexului turistic Cerdac, pe versantul nordic al munţilor Nemira, între altitudinile de 470 si 720 m. Are o lăţime medie de 38 m şi o lungime de 1.400 m. Panta este de 17 la sută, fiind considerată o pârtie de dificultate 'medie-uşoară'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel