O nouă misiune către stația orbitală

statia spatiala
statia spatiala

Cosmonautul rus Alexey Ovchinin şi colegul său, astronautul american Nick Hague, au declarat joi că se simt încrezători înainte de a porni din nou, luna viitoare, către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), după eşecul lansării din octombrie, anul trecut, potrivit AFP.

Cei doi ar fi trebuit să pornească, la 11 octombrie anul trecut, într-o misiune spaţială de şase luni, dar o defecţiune tehnică survenită la racheta Soyuz, după câteva minute de la decolare, i-a forţat să aterizeze de urgenţă, un prim eşec în istoria misiunilor cu echipaj uman către ISS. 'Cred că totul va decurge bine, de data aceasta vom reuşi', a afirmat Alexey Ovchinin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în Oraşul Stelelor, în apropiere de Moscova. Alexey Ovchinin şi Nick Hague au experimentat o presiune de peste 6G în momentul în care capsula lor a fost ejectată, aterizând apoi în stepele din Kazahstan, la peste 400 de kilometri est de cosmodromul Baikonur, de unde au fost recuperaţi de echipele de salvare.

Însoțiți de o americancă

'Am purtat discuţii cu psihologi. Ne-au dat asigurări că totul merge bine pe plan psihologic', a spus Alexey Ovchinin. Nick Hague, pentru care această misiune la bordul ISS este o premieră, a spus că nu a resimţit niciun efect durabil după acest accident şi a salutat decizia de a acorda o a doua şansă echipajului. 'Ştiu că nu este foarte uşor să revenim pe agenda lansărilor', a mai spus acesta. Lansarea este preconizată pentru 14 martie. În timpul misiunii, Nick Hague şi Alexey Ovchinin vor fi însoţiţi de astronauta americană Christina Hammock Koch, care va ieşi pentru prima dată în spaţiu. În septembrie, staţia va fi locuită în mod excepţional de trei echipaje, adică de nouă astronauţi simultan, a mai precizat Alexey Ovchinin, care a petrecut cinci luni în spaţiu în 2016. 'Bineînţeles, va fi un pic cam aglomerat, dar cu cât este mai multă lume, cu atât va fi mai multă bucurie şi este mereu plăcut să vezi figuri noi', a completat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel