O nouă metodă de furt din locuințe: împrietenirea. Percheziții de amploare

Poliţiştii efectuează marţi şapte percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar de furt din locuinţe, prin metoda 'împrietenire'. Prejudiciul adus părţilor vătămate se ridică la aproximativ 90.000 de lei.

"În acest moment, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov şi pun în executare 15 mandate de aducere, într-o cauză complexă ce reuneşte mai multe dosare de furt prin metoda 'împrietenire'", informează un comunicat al DGPMB.

Bănuiţii se prezentau la domiciliile unor persoane de vârste înaintate şi, sub pretextul că oferă servicii de deratizare a imobilului sau verifică instalaţiile de furnizare a gazelor naturale, pătrundeau în locuinţa acestora de unde sustrăgeau bani şi diverse bunuri de valoare. Persoanele vătămate locuiau singure, în cele mai multe cazuri, şi aveau diverse probleme de ordin medical.

"Pentru a câştiga încrederea victimelor, discuţiile iniţiale erau purtate de către femeile ce fac parte din acest grup", se arată în comunicat. Audierile în cauză vor fi efectuate la sediul Poliţiei Capitalei - Serviciul Investigaţii Criminale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel