O nouă lege privind principiul must carry, adoptată de CNA

CNA
CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a adoptat joi o nouă Decizie privind condiţiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie, stabilind o serie de condiţii şi termene pentru intrarea posturilor TV în regimul must carry.

Decizia a fost adoptată în şedinţa CNA cu opt voturi "pentru", exprimate de memebrii Consiliului Gelu Trandafir, Attila Szasz, Narcisa Iorga, Dan Grigore, Ioan Onisei, Răsvan Popescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea) şi două voturi "împotrivă" din partea lui Constantin Duţu şi Mihai Mălaimare, scrie Mediafax.

"Această decizie stabileşte o procedură clară şi transparentă, bazată pe criterii obiective şi termene precise de aplicare a regimului must-carry. Publicul va avea astfel acces garantat la o mare diversitate de programe TV, asigurându-se o informare din cât mai multe surse şi un divertisment care să acopere toate gusturile. La începutul fiecărui an, televiziunile interesate se pot declara libere la retransmisie în condiţiile Legii audiovizualului. CNA publică lista acestora în ordinea descrescătoare a audienţei înregistrate în anul precedent, asigurându-se astfel transparenţa şi obiectivitatea necesară. De asemenea, va exista un echilibru între interesele posturilor de televiziune şi cele ale operatorilor de cablu, pe de o parte, şi aşteptările publicului, pe de alt parte", a declarat preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Potrivit reprezentanţilor CNA, documentul actualizează prevederile Deciziei nr. 12 din 2003 privind procedura de obţinerea a aviziului de retransmisie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel