O nouă furtună ameninţă Bahamas, deja devastat de uraganul Dorian

O nouă furtună amenință Bahamas. Asta după ce a fost deja devastat de uraganul Dorian. 

O nouă furtună ameninţă Bahamas, la mai puţin de două săptămâni după ce uraganul Dorian a devastat ţara insulară, a anunţat vineri Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA, citat de DPA.

Vineri, furtuna a trecut pe lângă insula Cat din estul Bahamas. Se aşteaptă ca aceasta să se îndrepte spre nord-vest şi eventual să se transforme într-o furtună tropicală înainte de a ajunge sâmbătă pe insula Grand Bahama.

Ea va fi însoţită de rafale de vânt de până la 75 de kilometri pe oră şi de ploi abundente. Dacă furtuna va creşte în intensitate, ea va primi numele Humberto, conform CNN.

Uraganul Dorian a făcut ravagii

Uraganul Dorian, care a atins prima dată uscatul pe 1 septembrie, a lăsat în urmă 13.000 de locuinţe distruse sau deteriorate, potrivit Crucii Roşii. Circa 2.500 de persoane sunt în continuare date dispărute în Bahamas, în timp ce bilanţul oficial al trecerii uraganului este de 50 de morţi. Insulele Grand Bahama şi Abaco au fost cel mai grav afectate.

Uraganul, transformat în furtună de categoria 5 - cea mai puternică - când a atins uscatul în insulele Abaco, s-a îndreptat apoi spre Statele Unite, atingând uscatul pentru a doua oară ca furtună de categoria 1 în Carolina de Nord, înainte de a lovi Canada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel