EXCLUSIV  O nouă escrocherie total neașteptată: furt din locuință ca... între ”prieteni”. Comisarul-șef Mihai Răduță dezvăluie cele mai frecvente moduri de operare/ VIDEO

foto pexels
foto pexels

Dacă de unele modalități de furt din locuință ați mai auzit, iată că au apărut și noi moduri de operare foarte periculoase. 

Comisarul-șef Mihai Răduță, șeful Serviciului Central de Investigații Criminale al Poliției Capitalei, a enumerat, în emisiunea ”Culisele Justiției”, realizată de Laura Duță la DCNewsTV, modurile de operare în ceea ce privește furtul din locuință. 

Șeful din Poliție a declarat, în cadrul emisiunii, că ”modurile de operare cel mai des întâlnite în materie de furt din locuință sunt calificate, precum furt din locuință prin ruperea butucului, prin folosirea unei chei potrivite, prin escaladare, sau mai avem și moduri de operare care implică infracțiuni de contact în sensul că sunt anumite contacte între autori și persoana vătămată prin așa zisul mod de împrietenire”

Ruperea butucului ca mod de operare apare cel mai des când proprietarii sunt la serviciu, de regulă între 08:00 și 16:00, conform anchetatorului. Acesta afirmă că sunt și jafuri la pont, dar și aleatoriu. În ceea ce privește cazurile la pont, comisarul-șef spune că ”nu este un mod de operare foarte frecvent întâlnit, nu am mai avut înregistrate în ultima perioadă infracțiuni cu acest mod de operare, care să ridice probleme din punct de vedere criminogen”. 

În schimb, în ultima perioadă, spune comisarul, sunt tot mai multe jafuri ce au loc prin metoda de împrietenire, iar victime ajung cel mai des persoanele vârstnice. Hoții se folosesc de o falsă prietenie cu victimele, le câștigă încrederea și, în cele din urmă, ajung în casa lor și le fură obiectele de valoare și economiile. 

”Pentru noi există îngrijorări pentru că persoanele vătămate din segmentul acesta sunt de regulă persoane vârstnice, iar autorii le câștigă încrederea pentru a pătrunde în locuință și a le sustrage valorile. Popular, știm că bunicii noștri țin banii în casă, având o reticență în a ține banii în casă” spune Mihai Răduță. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel