O nouă depăşire a limitelor de poluare în Bucureşti. Aer irespirabil, marţi seară

poluare în București
poluare în București

Marţi seara, Platforma pentru măsurarea calităţii aerului din Bucureşti airlive.ro a înregistrat un nivel „foarte ridicat” al poluării în Capitală, în special în zonele Piaţa Sudului, Libertăţii şi Băneasa Nord.

Gradul de poluare a fost marţi seara de peste 100 ICA, indicele de calitate a aerului care arată concentraţii ridicate pentru PM2,5 (praf) şi PM10.

Cel mai ridicat grad de poluare a fost în cele trei zone menţionate Piaţa Sudului, Libertăţii şi Băneasa Nord, însă întreaga zonă centrală a Capitalei se apropia de valorile maxime: Universitate, Moşilor, Timpuri Noi, Camil Ressu.

PM reprezintă materii sub formă de particule (numite şi poluarea cu particule), un termen folosit pentru un amestec de particule solide şi picături lichide găsite în aer. Unele particule, cum ar fi praful, murdăria, funinginea sau fumul, sunt suficient de mari sau întunecate pentru a fi văzute cu ochiul liber. Altele sunt atât de mici încât pot fi detectate doar cu ajutorul unui microscop electronic.

Expunerea pe termen lung la o concentraţie ridicată de pulberi poate cauza cancer şi moartea prematură, spun specialiştii.

Ultima poluare major în Capitală a avut lor în noatea de Crăciun, când ONG-urile de mediu au atras atenţia că Nordul Bucureştiului a devenit cel mai poluat loc de pe Pământ dacă este comparat cu media poluarii din 2019 din Bangladesh, cea mai poluată ţară din lume care a avut în 2019 un Indice de Calitate a Aerului de 165, iar Otopeni a atins nivelul de 173, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel