O nouă coaliție la Satu Mare, cu PSD, UDMR și PMP. Consiliul Județean i-a înlocuit cu pesediști pe cei doi vicepreședinți PNL retrași din funcție

Sursă foto: Facebook Județul Satu Mare - Consiliul Județean
Sursă foto: Facebook Județul Satu Mare - Consiliul Județean

Consiliul Județean Satu Mare i-a înlocuit cu pesediști pe cei doi vicepreședinți liberali retrași din funcție.

După ce Partidul Național Liberal (PNL) din județul Satu Mare, condus de Adrian Cozma, și-a retras din funcție doi dintre vicepreședinții din Consiliul Județean și doi dintre viceprimari din primărie, a început destul de repede o remaniere în cadrul Consiliului Județean. Cei doi vicepreședinți PNL au fost înlocuiți, marți după-amiază, cu doi consilieri PSD.

De altfel, în Consiliul Județean Satu Mare sunt 16 consilieri UDMR, 10 consilieri PNL, 5 consilieri PSD și 2 consilieri PMP. Marți dimineață, s-a anunțat că cele două posturi PNL de vicepreședinte al județului și viceprimar al județului Satu Mare vor deveni vacante, conform maszol.ro.

O nouă coaliție la CJ Satu Mare

„Criza de membri” în consiliul județean a fost rezolvată în scurt timp, iar doi social-democrați au fost aleși pentru a-i înlocui pe liberalii demisionari. În această funcție activează Lenuța Titania Cornea, economist de formație, care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Oliviu-Aurel Buzgău, pe de altă parte, este un membru experimentat al Grupului Socialist: se află la al cincilea mandat, este inginer agronom și și-a petrecut toată viața lucrând în agricultură și dezvoltare rurală.

Odată cu alegerea noilor vicepreședinți, la care consilierii Partidului Național Liberal nu au participat, s-a format o nouă coaliție: consilierii UDMR, PSD și PMP candidează acum împreună pentru județ. În cadrul unei conferințe de presă de după întâlnire, președintele consiliului, Csaba Pataki, a sugerat că noua coaliție a fost creată de ceva timp, după ce conducerea PNL din județ nu a reușit să găsească un teren comun.

„Am fost nevoiți să facem o schimbare radicală în Consiliul Județean, pentru că noi construim, muncim, nu am dus o politică de comunicate de presă constante în județul Satu Mare în ultimele decenii. Nu putem accepta nici retorica excluderii maghiarilor, reprezentată și la nivel național de președintele PNL al județului Satu Mare. Prin urmare, am decis să îi demitem pe ambii vicepreședinți și să îi înlocuim cu doi vicepreședinți social-democrați. În orice caz, în România există o mare coaliție, deci ambele mari partide politice românești sunt la guvernare, iar dacă aplicăm principiul rotației, vom avea doi ani cu politicieni liberali și doi ani cu politicieni social-democrați”, a declarat Csaba Pataki, președintele consiliului.

Potrivit președintelui consiliului, liderii aleși ai administrației locale nu ar trebui să fie preocupați de politica mare, ci de politica de dezvoltare. Pentru alte probleme de politică publică, există parlamentul.

„Vedem implementările atât la nivelul județului Satu Mare, cât și la Satu Mare-Nemț, iar acest lucru este un ghimpe în coasta unora. Au încercat să facă să pară că munca lor a fost responsabilă pentru realizare, iar noi am avut dispute constante în legătură cu acest lucru: de exemplu, guvernul PSD a oferit prima finanțare pentru construcția celui de-al treilea pod peste râul Someș, iar a doua finanțare a venit de la Attila Cseke, în timp ce alții doar făceau poze la construcție”, a declarat Csaba Pataki pentru Maszol, referindu-se la declarațiile liderilor locali ai PNL.

După şedinţa de consiliu, preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a declarat: „În consiliul judeţean a revenit normalitatea, coaliţia se angajează să lucreze pentru dezvoltarea judeţului”. El a mai dezvăluit că în curând el și Csaba Pataki vor merge la Ministerul Dezvoltării pentru a obține sprijin pentru noi proiecte din Programul Anghel Saligny.

Liberalii s-au retras din CJ Satu Mare. Acuză neînțelegeri cu UDMR

Filiala judeţeană Satu Mare a Partidul Naţional Liberal (PNL) a anunţat, marţi, că renunţă la funcţiile de conducere din administraţia locală şi judeţeană, din cauza unor neînţelegeri cu UDMR, scrie Agerpres.

"Filiala judeţeană a PNL Satu Mare a decis, în unanimitate, retragerea membrilor din funcţiile de conducere din Consiliul Judeţean Satu Mare şi Primăria Satu Mare. Am luat această hotărâre din mai multe considerente, dar sigur că principalele motive se leagă de politica hegemonică a UDMR şi lipsa unui parteneriat onest. UDMR nu a luat în calcul cel mai important element şi anume că noi, cei din PNL Satu Mare, suntem preocupaţi de atingerea unor obiective pe care ni le-am asumat în campania electorală fiecare dintre cei prezenţi şi nu ţintiţi, legaţi de anumite funcţii politice. Cu sau fără funcţiile de viceprimar şi vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, PNL Satu Mare îşi va aduce aportul în realizarea unor obiective cu adevărat importante pentru municipiu şi judeţul Satu Mare. Alegătorii noştri nu sunt de vânzare. Cei care au votat PNL la alegerile din 2020 nu sunt de vânzare şi nu tranzacţionăm voturile celor care şi-au pus încrederea în noi", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel