O navă port-containere a eșuat în Canalul Suez, la doi ani după blocarea navei Ever Given

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

O navă a eșuat pe Canalul Suez, anunță administratorii căii de navigare.

Patru remorchere care deservesc Canalul Suez acţionează pentru a degaja o navă port-containere eşuată, după ce aceasta s-a defectat pe calea navigabilă duminică, dar nava în cauză nu blochează accesul altora, a transmis Autoritatea Canalului.

George Safwat, purtătorul de cuvânt al Autorităţii, a declarat că MSC ISTANBUL, care navighează sub pavilion liberian, se afla în drum din Malaezia către Portugalia când a eşuat. Un al cincilea remorcher urmează să ia parte la eforturile de repunere a navei pe linia de plutire, a adăugat el.

Safwat a spus că traficul pe calea navigabilă vitală nu a fost afectat de "situaţia de urgenţă". "Toate navele care vin din nord au trecut în mod normal, iar navigaţia din sud a continuat, de asemenea, în mod normal, după ce navele au fost deviate de pe canalul de vest către canalul de est", a spus el. Conform datelor de transport Eikon, nava a eşuat la aproximativ 18:00 ora României, duminică, conform Rador. 

Acum doi ani, canalul a fost blocat timp de șase zile

Canalul Suez este o cale navigabilă importantă care leagă Marea Mediterană de Marea Roșie și permite comerțul între Europa, Asia și Africa. În martie 2021, canalul a fost blocat timp de șase zile de nava cargo Ever Given, care a eșuat din cauza unei furtuni de nisip și a unor erori umane.

Blocajul a afectat lanțurile globale de aprovizionare și a provocat pierderi economice estimate la miliarde de dolari pe zi. După mai multe încercări eșuate de remorcare și dragare, nava a fost eliberată cu ajutorul unor excavatoare și al unui flux mareic favorabil. Autoritățile egiptene au anunțat că vor lărgi și adânci canalul pentru a reduce riscul unui nou blocaj în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel