O navă cu 18.000 de tone de porumb ucrainean a ajuns într-un port din Spania. Nouă rută maritimă

Foto Pexels
Foto Pexels

O navă încărcată cu porumb ucrainean a ajuns într-un port din Spania.

O navă încărcată cu porumb ucrainean a ajuns, luni, 13 iunie, într-un port din nord-vestul Spaniei, au anunțat autoritățile spaniole.

O navă care transporta 18.000 de tone de porumb ucrainean a sosit într-un port din nord-vestul Spaniei, folosind ceea ce un grup regional de producători de furaje a descris ca fiind o „nouă rută maritimă" care are ca scop evitarea blocadei impuse de Rusia porturilor Ucrainei de la Marea Neagră.

Cargoul Alppila, care transporta porumbul, a ajuns în portul spaniol La Coruña în zori și urmează să fie descărcat până marți, a declarat biroul de presă al portului pentru CNN. Nava are pavilion finlandez.

Ucraina și țările europene se străduiesc să găsească o cale de a ocoli blocada din Marea Neagră impusă de ruși. Duminică, un oficial guvernamental ucrainean a declarat pentru Reuters că Ucraina a identificat rute alternative pentru a exporta cereale, notează Mediafax. Ministrul adjunct de Externe și șef al transformării digitale, Dmytro Senik, a spus că Ucraina încearcă să stabilească noi rute cu România, Polonia și statele baltice pentru a permite celor 22 de milioane de tone de cereale blocate în porturile maritime ucrainene să „ajungă la destinație".

Ucrainenii luptă cu înverşunare pentru „fiecare metru” din Severodoneţk

Apărătorii ucraineni luptă cu înverşunare pentru „fiecare metru” din Severodoneţk, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, în timp ce forţele ruseşti au distrus un pod către un alt oraş de peste râu, lăsând civilii blocaţi cu o singură cale de ieşire.

Sievierodoneţk a devenit epicentrul bătăliei mai ample pentru controlul asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei.

„Obiectivul tactic cheie al ocupanţilor nu s-a schimbat: ei fac presiuni în Severodoneţk, lupte severe sunt în curs de desfăşurare acolo, literalmente pentru fiecare metru”, a declarat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său video.

Zelenski a declarat că imaginea unui copil de 12 ani rănit într-un atac rusesc este acum imaginea Rusiei în întreaga lume. „Tocmai aceste fapte vor sublinia modul în care Rusia este văzută de lume”, a spus el.

Cine e britanicul ucis în Ucraina. Un consilier al lui Zelenski: A fost un adevărat erou

Mykhailo Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui Volodimir Zelenski, l-a numit pe fostul soldat britanic Jordan Gatley un „adevărat erou”.

„Este nevoie de mult curaj pentru a pleca de acasă și a merge mii de kilometri pentru a apăra ceea ce crezi. Doar pentru că așa îți spune inima. Pentru că nu poți suporta răul", a scris Podoliak pe Twitter. „Jordan Gatley a fost un adevărat erou. Ne vom aminti mereu de contribuția sa la protejarea Ucrainei și a lumii libere", a precizat acesta.

Un fost soldat britanic a fost „împușcat mortal" în luptele din Severodonețk.

Jordan Gatley a părăsit armata britanică în martie „pentru a-și continua cariera de soldat în alte domenii" și a zburat în Ucraina la scurt timp după aceea pentru a ajuta la respingerea forțelor rusești și pentru a antrena soldați ucraineni.

Anunțând vestea pe Facebook, tatăl său, Dean, a scris: „Am primit vestea devastatoare că fiul nostru, Jordan, a fost împușcat și ucis în orașul Severodonețk, Ucraina", conform Sky News.

Este al doilea britanic care moare în Ucraina de la începutul războiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel