O motivarea a instanței dezvăluie cum merg lucrurile în TVR! Cum a ajuns șefă Brumariu, care s-a făcut de râs în cazul de la Colectiv - EXCLUSIV

Claudiu Lucaci a câștigat procesul cu TVR și s-a întors la șefia știrilor TVR. După ce l-a îndepărtat pe Lucaci, Stelian Tănase a numit-o, ca interimar, pe Raluca Stroe Brumariu, care a dat-o în bară în noaptea tragediei de la Colecitv.

Motivarea instanței ne arată cum merg lucrurile în televiziunea publică. Magistrații descriu în amănunt cum s-a realizat evaluarea lui Claudiu Lucaci.

Claudiu Lucaci a fost înlăturat de la la șefia Știrilor TVR după două evaluări a activității sale. În cadrul primei evaluări, Caludiu Lucaci a obținut punctajul necesar pentru a continua activitatea în calitate de director al departamentului de știri al TVR. 

Romina Surugiu, membru al Consiliului de Administraţie al SRTv şi membru al comisiei care l-a evaluat iniţial pe Claudiu Lucaci, a depus o contestaţie în acest caz.

Contestaţia formulată de Romina Surugiu face referire la documentele primite de la secretariatul comisiei de evaluare a managerilor, la raportul de activitate şi la proiectul managerial depuse de Claudiu Lucaci şi Ioana Popescu.

Ioana Popescu, producător executiv în Direcţia Emisiuni Informative şi Sport din TVR, condusă de Claudiu Lucaci, a obţinut sub 75 de puncte în urma procesului de evaluare din TVR, cât ar fi fost minimum necesar, însă a făcut o contestaţie în acest caz.

Romina Surugiu a susţinut în contestaţia sa că rapoartele de activitate depuse de Claudiu Lucaci şi Ioana Popescu "sunt identice de la punctul A la punctul F".

Motivarea instanței

În motivarea instanței se arată că "potrivit procesului verbal al etapei 1, reclamantul a obținut un punctaj de 75.20 de puncte. Procesul verbal a fost semnat de către toți membrii comisiei, unul dintre ei Romina Surugiu menționând ca observații faptul că raportul de activitate al Coordonatorului cu atribuții de Director Știri este identic cu cel al Coordonatorului cu atribuții de Producător Executiv Știri, drept pentru care a punctat doar punctul 56 de program și plan de acțiune și obiectivele lui.

Observațiile acesteia în nota acordată - Nota 3, în condițiile în care ceilalți 4 membri au punctat pe reclamant cu note cuprinse între 80 și 100.

Conform procesului verbal al etapei a 2-a, reclamantul a obținut un punctaj de 87,00 de puncte. Așa cum reiese din acestuia susținerea raportului s-a făcut pe baza criteriilor prevăzute în grila de notare și ponderea stabilită conform procesului verbal de stabilire a punctajului încheiat la data de 26.01.2015.

Rezultatul final al evaluării s-a stabilit ca fiind 81,10 puncte".

La cea de a doua evaluare, Claudiu Lucaci nu a mai obținut punctajul necesar. Iată ce spune instanța:

"Conform procesului verbal al Etapei 1, reclamantul a obținut un punctaj de 87,66 de puncte. Procesul verbal a fost semnat de toți membrii comisiei, fără obiecțiuni.

Conform procesului verbal al etapei a 2-a, reclamantul a obținut 60,00 de puncte, rezultat din acordarea unui punctaj identic de către cei trei membrii ai comisei de reevaluare, aceiași care l-au punctat pe reclamant în prima etapă.

Rezultatul final a fost 73,83 de puncte sub cel de 75,00 de puncte prevăzut de art.31(5) ROI, atingând calificativl "Nesatisfăcător".

Din analiza înscrisurilor evidențiate mai sus, coroborate cu prevederile referitoare la evaluare din conținutul ROI, instanța reține că anularea rezultatului primei evaluări, cât și constituirea comisiei de reevaluare și procesul reevaluării sunt netemeinice și nelegale". 

Întreaga decizie a instanței o puteți citi în imaginile de mai sus.

Raluca Stroe Brumariu, șefa TVR care a dat-o în bară în noaptea tragediei de la Colectiv, numită în locul lui Lucaci.

Brumariu a preluat conducerea Ştirilor TVR în luna mai, printr-o decizie a fostului preşedinte-director general al SRTv, Stelian Tănase. Aceasta l-a înlocuit la acel moment, în această funcţie, pe Claudiu Lucaci.

Raluca Stroe Brumariu şi-a dat demisia ca urmare a protestelor apărute după ce Televiziunea Română nu a difuzat imagini în regim de breaking news privind incediul din clubul Colectiv. TVR le-a prezentat scuze telespectatorilor pentru modul în care a tratat tragedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel