O mega operațiune polițienească a dus la salvarea a mii de reptile

Forţele de poliţie din 22 de ţări au salvat mii de reptile vii, între care broaşte ţestoase şi crocodili, pe care traficanţii intenţionau să le ucidă pentru a fi folosite pentru fabricarea de accesorii, precum portofele şi genţi, a anunţat luni Europol, relatează Reuters.

Europol a declarat că arestarea a şase persoane în Italia şi a şase în Spania pentru trafic ilegal de animale vii a pus capăt unei acţiuni internaţionale, denumită 'Operaţiunea Blizzard', care a vizat traficanţi, transporturi comerciale şi magazine de animale de companie.

'Traficul de animale sălbatice a crescut semnificativ în ultimii ani până la punctul în care mii de reptile în valoare de milioane de euro sunt în prezent confiscate anual', a spus Pedro Felicio, şeful departamentului de criminalitate economică al Europol, care a ajutat la coordonarea operaţiunii.

'În pofida diferitelor eforturi depuse, ameninţarea unor astfel de infracţiuni rămâne ridicată', a afirmat el într-un comunicat.

Pedro Felicio a declarat că 2.703 de broaşte ţestoase, 1.059 de şerpi, 512 şopârle şi 20 de crocodili şi aligatori au fost confiscate în timpul unei operaţiuni desfăşurate în Europa, Statele Unite, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Israel şi Africa de Sud.

De asemenea, genţi, portofele, curele de ceas, medicamente şi alte produse derivate din animale au fost confiscate de poliţie.

Vezi și: Șofer încarcerat în cabina autocamionului. Elicopterul SMURD intervine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel