Urmărește emisiunea live


O maternitate, ÎNCHISĂ. Nou-născuții pot rămâne cu sechele grave

Screen Shot 2013-12-21 at 8.36.08 AM
Screen Shot 2013-12-21 at 8.36.08 AM

O maternitate a fost închisă. Nou-născuții au fost transferați, însă riscă să rămână cu sechele grave. Ei au fost infectați cu o bacterie foarte puternică, rezistentă la antibiotice, stafilococul auriu.

Motivul infectării nou-născuților- lipsa de igienă a cadrelor medicale

Motivul pentru care șase bebeluși au ajuns în această situație este halucinant: medicii şi asistentele care i-au avut în grijă nu s-au spălat pe mâini şi le-au transmis bebeluşilor infecţia, spun autorităţile sanitare care investighează acest caz, scrie monitorulsv.ro.  Sugarii bolnavi au fost internaţi la Spitalul Suceava, iar maternitatea din Rădăuţi închisă.

Directorul adjunct al DSP Suceava a informat că sugarii bolnavi au fost internaţi în secţia de Chirurgie Infantilă a Spitalului Suceava. Cinci dintre ei prezintă abcese localizate în diferite părţi ale corpului, iar un altul osteomielită de femur, o infecţie foarte gravă a osului. Ei pot rămâne cu sechele grave atât din cauza bacteriei, cât și din cauza tratamentului puternic administrat la o vârstă fragedă. Bebelușii au între 6 și 22 de zile.

Posibile acuzații de malpraxis

Directorul adjunct al instituţiei, dr. Cătălina Zorescu, a declarat Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă care se va lăsa cu sancţiuni contravenţionale pentru personalul sanitar care a greşit prin faptul că nu a adus la cunoştinţa superiorilor pe linie ierarhică cazurile de boală. Responsabilul DSP a completat că în funcţie de rezultatele cercetărilor, măsurile ar putea merge până la acuzaţii de neglijenţă în serviciu şi malpraxis.

Bacteria era în spital din 19 noiembrie

Cazurile de infecţie cu stafilococ auriu au început să apară la maternitatea de pe lângă spitalul Rădăuţi din data de 19 noiembrie. Abia în 17 decembrie a avut loc prima sesizare, când când medicul epidemiolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă a anunţat conducerea DSP că de luna trecută şi până în această săptămână şase bebeluşi au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au contractat o infecţie cu stafilococ auriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel