O mașină de pompieri a căzut în fântâna arteziană unde intervenea ca să scoată o altă mașină, aflată tot în misiune- FOTO

Noua fântână arteziană construită pe platoul Pieței 25 octombrie, din Satu Mare, a fost distrusă de două mașini de intervenție, care au căzut în ea. 

Două autoutilitare ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au distrus, astăzi, noua fântână arteziană construită în Satu Mare. Au trecut, din greșeală, peste ea. Mașina de pompieri s-a scufundat aproape în întregime în fântână. Nimeni nu a fost rănit. 

Descarcerarea a căzut în aceeași fântâna arteziană, când intervenea să scoată un microbuz de acolo

Un microbuz al Direcției Generale de Comunicații și Tehnologia Informației, care era implicat în operațiunea de mutare a sistemelor informatice ale Instituției Prefectului, dar și o autoutilitară de descarcerare aparținând ISU Satu Mare au intrat pe suprafața noii fântâni arteziene de pe platou, iar fântâna arteziană a cedat, transmite Mediafax. 

Autoutilitara de descarcerare a ISU a intrat în fântâna arteziană aproape cu totul. Fusese chemată la intervenție după ce microbuzul Direcției Generale de Comunicații și Tehnologia Informației intrase în aceeași fântână. 

A fost nevoie de intervenția unui echipaj cu macara, dar și a unei alte autospeciale de pompieri pentru a putea scoate autoutilitara pentru descarcerare din groapă, scrie presa locală

Fântâna arteziană modernizată, distrusă înainte de inaugurare

Pagubele vor fi acoperite, anunță Prefectura, care dă asigurări că obiectivul afectat va fi refăcut în cel mai scurt timp. Fântâna arteziană din centrul municipiului Satu Mare tocmai ce fusese modernizată, în cadrul unui proiect care vizează reabilitarea întregii zone centrale. Acum, aceasta a fost distrusă înainte de inaugurare. 

Din fericire, de această dată, nu a fost o tragedie

Facem haz de necaz, amuzându-ne poate de incapacitatea forțelor de intervenție, care nu cunosc planul nici măcar din centrul orașului și cad cu autospecialele acolo unde trebuiau să intervină, dar pierdem din vedere următoarea situație: dacă nu este cunoscut planul din centrul orașului, pentru intervenție, ce se întâmplă în alte situații, când salvați trebuie să fie oamenii? Să nu uităm momentul în care mașinile de pompieri au intervenit la un incendiu dintr-un bloc din Constanța, fără scară sau saltea. Atunci, o femeie a murit sub ochii pompierilor, căzând de la etaj chiar în fața celor care n-au putut s-o salveze. Erorile de acest fel, care indică lipsa de analiză și cunoaștere a situației, se pot transforma în tragedii, din păcate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel