O mamă s-a luptat cu o pumă care îi atacase copilul

Pexels
Pexels

O mamă și-a salvat copilul care a fost atacat de o pumă, năpustindu-se cu mâinile goale asupra animalului. 

O femeie din California și-a salvat fiul de cinci ani de la atacul unei pume, transmite BBC. Băiatul se juca în fața casei sale din Calabasas, în apropierea munților Santa Monica, la vest de Los Angeles, când puma s-a năpustit asupra lui.

Copilul a fost târât pe peluza din față, dar nu pentru mult timp. Când mama sa a văzut scena șocantă a fugit și a lovit puma cu mâinile goale până când i-a dat drumul fiului ei. Animalul a fost găsit ulterior și împușcat de către autoritățile faunei sălbatice.

Copilul a suferit leziuni grave, dar are o stare stabilă

Băiatul a suferit răni la cap și pe partea superioară a corpului, dar se află acum într-o stare stabilă la un spital din Los Angeles, relatează agențiaAssociated Press.

Reprezentantul autorităților care s-au ocupat de pumă, Patrick Foy, purtător de cuvânt, a declarat pentru AP că mama „a salvat viața fiului ei”. După ce a ajuns la fața locului, un ofițer care se ocupă de gestionarea faunei sălbatice a găsit o pumă ghemuită în tufișuri cu „urechile înapoi și șuierând”, a transmis departamentul.

Puma a fost ucisă

Ofițerul a ucis puma, considerând că este animalul vinovat de atac „datorită comportamentului său și a proximității față de zona de atac”. Un test ADN a confirmat ulterior că animalul a atacat copilul.

Atacurile pumelor sunt foarte rare în America de Nord. Oficialii au declarat că animalul implicat era tânăr. Experții cred că puma învăța cum să vâneze și să se descurce singură când a atacat, potrivit CBS News.

Caz similar, cu câini maidanezi, în România

Un copil din Năvodari a fost mușcat de doi câini fără stăpân în septemrbie 2020, în plină zi. Incidentul a fost surprins de o camera de supraveghere. Copilul se întorcea de la școală când a fost atacat de o haită de câini, lângă o parcare. Animalele l-au pus la pământ și l-au mușcat de mai multe ori. 

Copilul a reușit să scape din colții animalelor doar atunci când au venit în zonă  mai mulți trecători. Oamenii care locuiesc în apropiere spun că cei doi câini sunt cunoscuți ca fiind violenți, dar ajung în apropierea blocurilor pentru că sunt iubitori de animale care obișnuiesc să-i hrănească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel