O jurnalistă rusă a murit în timpul unui bombardament la Kiev

O jurnalistă rusă a murit în timpul unui bombardament la Kiev / Foto: Facebook, de Oksana Baulina
O jurnalistă rusă a murit în timpul unui bombardament la Kiev / Foto: Facebook, de Oksana Baulina

O jurnalistă rusă a murit în timpul unui bombardament care a avut loc în Kiev.

O jurnalistă rusă a fost ucisă miercuri într-un bombardament asupra Kievului, a anunţat publicaţia online pentru care lucra, The Insider, relatează Agerpres, citând  AFP.

Oksana Baulina a fost ucisă de o rachetă în timp ce filma pagubele provocate de un atac asupra unui centru comercial din cartierul Podil, în nord-vestul capitalei Ucrainei, potrivit unui comunicat al publicaţiei. Jurnalista a fost ucisă alături de un civil, iar alte două persoane au fost rănite.

Oksana Baulina a lucrat pentru fundația lui Alexei Navalnîi

Oksana Baulina a fost în Ucraina ca corespondent, unde a trimis rapoarte din Lviv și Kiev, cu accent pe corupția guvernului rus. Ea și-a început cariera lucrând în reviste de stil de viață, inclusiv Time Out Moscow și In Style.

Înainte de a ajunge la The Insider, Oksana Baulina a lucrat pentru Fundația Anticorupție a lui Aleksei Navalnîi și a fost nevoită să părăsească Rusia din cauza colaborării sale cu activistul de opoziție încarcerat. Ea a fost închisă pentru scurt timp după ce poliția rusă a luat cu asalt sediul Fundației Independente Anticorupție, unde coordona o transmisie în direct de la protest, scrie The Guardian.

După ce guvernul rus a clasificat organizația drept extremistă, ea a fost nevoită să părăsească țara. Într-un nou articol care raportează moartea ei, The Insider a spus că „își exprimă cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor Oksanei”.

Publicația a adăugat: „Vom continua să relatăm despre războiul din Ucraina, inclusiv crimele de război rusești, cum ar fi bombardarea  zonelor rezidențiale care duc la moartea civililor și a jurnaliștilor”.

Alți trei jurnaliști au fost răpiți



Există o îngrijorare crescândă cu privire la pericolele cu care se confruntă jurnaliștii ucraineni care acoperă invazia Rusiei în țara lor. Fotojurnalistul Maks Levin nu a mai fost auzit din 13 martie.

Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor a declarat că alți doi jurnaliști, Oleh Baturyn și Viktoria Roșchina, au dispărut anterior, dar au fost eliberați de atunci de răpitorii lor, despre care se presupune că aparțin forțelor armate ruse. Reporterii fără frontiere (RSF) a spus că vizarea jurnaliştilor este o crimă de război şi a adăugat că alţi trei jurnalişti au fost răpiţi de la începutul invaziei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel