O judecătoare a fost exclusă din magistratură! Care e motivul

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, miercuri, excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Datcu, din cadrul Judecătoriei Giurgiu, pentru întârzieri repetate în soluționarea dosarelor.

Secția pentru judecători a CSM a admis acțiunea formulată de Inspecția Judiciară împotriva Cameliei Datcu și a aplicat în cazul acesteia sancțiunea disciplinară constând în "excluderea din magistratură", pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza I din Legea nr. 303/2004 - "nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor".

Potrivit unui comunicat al CSM, alți doi judecători au fost sancționați cu diminuarea salariului.

Astfel, Georgeta Sărmășanu, judecătoare în cadrul Judecătoriei Fălticeni, a fost sancționată cu "diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni", pentru "exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență".

De asemenea, Ștefan Ovidiu Toth, judecător în cadrul Tribunalului Alba, a fost sancționat cu "diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni", pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii.

Hotărârile pronunțate de secție pot fi atacate cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și: Informație inedită din dosarul lui Sorin Oprescu la DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel