O italiancă blocată în Spania a fost dusă acasă gratuit de un taximetrist. Prin ce au trecut cei doi tineri

Poza este deținută de Chiara Collalto/CNN
Poza este deținută de Chiara Collalto/CNN

O studentă italiancă rămasă în Spania din cauza crizei coronavirusului a fost dusă acasă, la 1.500 km distanță, cu mașina, de către un taximetrist, fără a plăti vreun ban.

O studentă italiancă rămasă în Spania din cauza crizei coronavirusului a fost dusă acasă, la 1.500 km distanță, cu mașina, de către un taximetrist, fără a plăti vreun ban, transmite CNN.

Taximetristul Kepa Amantegi, de 22 de ani, a condus-o pe Giada Collalto, tot de 22 de ani, din Bilbao, Spania, până în Montebello, lângă Veneția, Italia. Italianca a rămas blocată în Țara Bascilor, din cauza unor evenimente nefericite.

Programul Erasmus

Giada era în programul Erasmus și se afla în Bilbao de la 1 februarie. Aceasta trebuia să urmeze cursurile universității străine până la finalul lui iunie.

„Când a început pandemia, am decis să rămân în Spania pentru a vedea cum vor merge lucrurile", a spus ea, pentru CNN.
Însă, la jumătatea lunii martie, universitatea s-a închis, iar cursurile au trecut online. Atunci, italianca și-a dat seama că existența sa în orașul basc „nu mai avea sens".

„Eram singură, iar cele două colege de apartament spaniole au plecat", a mai spus ea. Pentru a se întoarce acasă, Giada a căutat ore întregi răspunsuri pe internet, vorbind apoi cu Ambasada Italiană.

Prima încercare de întoarcere acasă

Ea a reușit să cumpere un bilet de avion de la Madrid la Paris, apoi la Roma, de unde trebuia să ajungă în Veneția. Însă, pe 8 aprilie, și-a dat seama că nu poate zbura, după ce o stewardesă a informat-o că nu are voie la bord.

„Eram disperată și nervoasă, părinții mei își făceau grijă, dar nu puteau face nimic pentru a mă ajuta. Am sunat ambasada și mi-au spus să trimit un e-mail. Toate hotelurile din Madrid erau închise, nu exista transport public pentru întoarcerea în Bilbao", a adăugat Giada.

Întâlnirea cu Kepa

Un prieten al italiencei i-a spus că știa un taximetrist în Bilbao, pe nume Kepa Amantegi, și l-a contactat. „El a zis imediat că este disponibil, a venit să mă ia și a condus 9 ore din Bilbao în Madrid și apoi înapoi".

Odată ce a ajuns în Bilbao, Ciada a aflat că apartamentul său nu mai putea fi închiriat, așa că Kepa a ținut-o la el o noapte.

„Părinții săi și cele două surori m-au primit ca pe un membru al familiei, nu o să le uit niciodată amabilitatea", a spus italianca.

Ideea nebunească de a conduce între cele două țări

A doua zi, Ciadi și Kepa au venit cu ideea de a conduce până în Italia. „Am sunat la autoritățile locale și, pe cât de incredibil pare, am primit toate autorizările necesare. Eu aveam voie fiindcă mergeam acasă, iar el, ca taximetrist, avea voie datorită muncii sale".

La 8 dimineața, pe 10 aprilie, perechea a părăsit Bilbao, iar după 12 ore erau în Montebello, Italia. La granițele cu Franța și Italia, existau mașini de poliție, dar nu i-a verificat nimeni.

Kepa nu a dorit vreun ban

„Am insistat să-l plătesc, dar a zis că nu vrea să profite de situația mea dificilă, să nu-mi fac griji despre costuri", a spus Giada. Kepa a rămas peste noapte la familia Collalto, iar dimineața, când a plecat, a fost umplut de bunătăți din regiune: vin, grappa și multă ciocolată.

„Este ceva ce nu o să uit niciodată, eram o străină pentru acest tânăr", a adăugat Ciada, după ce a fost condusă mai bine de 3.000 de kilometri. „Această pandemie poate arăta bunătatea din oameni", a încheiat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel