O închisoare din SUA este în carantină după moartea unui migrant

Un important centru de detenţie al poliţiei americane de frontieră a fost plasat în carantină din cauza unui număr mare de cazuri de febră, la o zi după moartea unui guatemalez care suferea de gripă, relatează AFP.

Pentru a evita propagarea maladiei, autorităţile din valea Rio Grande au suspendat temporar operaţiunile de admisie în acest centru, situat în oraşul McAllen, la frontiera cu Mexicul, a indicat poliţia de frontieră.

Personalul medical este în acţiune în acest moment pentru a le acorda pacienţilor un tratament medical corespunzător, a spus poliţia, precizând că un număr mare de migranţi prezentau febră mare şi simptome gripale.

Un guatemalez de 16 ani a murit luni la postul poliţiei de frontieră Weslaco (Texas). Deţinut în centrul McAllen, Carlos Gregorio Hernandez Vasquez a semnalat duminică faptul că se simte rău şi o infirmieră l-a diagnosticat cu gripă.

Tratat cu un antiviral, el a fost transferat la Weslaco pentru a se evita contaminarea altor migranţi. Adolescentul fusese interpelat pe 13 mai în apropiere de oraşul texan Hidalgo.

El este cel de-al cincilea migrant minor care moare în detenţie pentru trecere ilegală a frontierei dintre Mexic şi SUA începând din decembrie 2018.

Autorităţile au indicat în urmă cu câteva săptămâni că sistemul de la frontieră este pe punctul de a ceda din cauza creşterii puternice a numărului de familii şi copii care încearcă să intre în SUA.

În perioada octombrie 2018 - februarie 2019, circa 318.000 de persoane au fost arestate la frontieră, comparativ cu 186.000 în aceeaşi perioadă cu un an mai înainte. Majoritatea se predau poliţiei şi depun cerere de azil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel