O închisoare de reeducare ideologică din China poate găzdui un milion de oameni

Eduard Pascu / 24 noi 2019 / 21:34 Salveaza PDF Comentarii

Lucrările de extindere și modernizare a unei închisori din China, unde sunt reținuți cel puțin un milion de oameni din minoritățile musulmane ale națiunii, au ieșit la iveală pe surse din Partidul Comunist și au fost prezentate de presă duminică, transmite The Guardian.

China Cables, un site unde sunt publicate documente guvernamentale clasificate, oferă prima informație oficială despre această închisoare construită în regiunea nord-vestică Xinjiang.

Documentele au fost evaluate independent de experți care au concluzionat că sunt autentice. China a spus că au fost „fabricate”.

Cu toate acestea, documentele sunt în concordanță cu dovezile crescânde potrivit cărora în țară se află tabere de detenție care sunt secrete și utilizate pentru „transformarea educației” ideologice.

Când rapoartele au ieșit la iveală despre condamnări în masă fără proces, autoritățile din Beijing au negat inițial existența centrelor de detenție, ai căror deținuți sunt în mare parte uiguri și alte minorități etnice.

După ce fotografiile din satelit și un potop de mărturii ale foștilor deținuți și rude au devenit imposibil de ignorat, China a insistat că sunt pentru „formare profesională” voluntară.

Informațiile din documente arată că taberele au fost preconizate încă de la început ca centre de detenție pentru spălarea creierului, și vor fi construite la scară masivă. Deținuții vor fi îngrădiți în multe straturi de securitate.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25