O ie care i-a aparţinut Reginei Maria, la Muzeul Satului

Regina Maria
Regina Maria

Colecţie impresionantă de ii la Muzeului Satului din Bucureşti. 

Colecţia Muzeului Satului cuprinde 15.000 de ii, multe dintre ele unicat, printre acestea numărându-se şi o cămaşă care i-a aparţinut, "aproape cu certitudine", reginei Maria, a declarat pentru Agerpres conf.univ.dr. Paula Popoiu, managerul instituţiei muzeale. 

"Noi nu avem de fapt o colecţie de ii, ci o colecţie de costume tradiţionale, din care, evident, fac parte şi iile, pentru că trebuie să înţelegem că ia, cămaşa femeiască, face parte din ansamblul costumului tradiţional românesc. Avem 15.000 de piese în colecţia noastră - dintre cele peste 60.000 de obiecte cât au toate colecţiile Muzeului Satului.

Vorbesc de patrimoniu mobil, evident - 15.000 sunt aceste piese cu totul speciale, dintre care foarte multe sunt unicat, pentru că în momentul de faţă, deşi se mai lucrează ii, nu mai sunt făcute cu acelaşi rafinament, cu acelaşi decor cum erau făcute altădată. (...) Noi, în colecţiile noastre, avem câteva cămăşi de Muscel, care au fost, se pare, colecţionate de regina Maria, care au făcut parte din colecţiile reginei Maria. Una dintre aceste ii i-a aparţinut, aproape cu certitudine, reginei Maria. Evident, este piesa noastră de forţă", a detaliat Paula Popoiu. 

Ea a menţionat că, deşi nu există dovezi care să arate cu certitudine că este vorba despre un costum care a aparţinut reginei Maria, informaţiile culese în momentul achiziţionării indică acest lucru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel