O grenadă activă a fost găsită în curtea Jandarmeriei din Vâlcea

Imagine sugestivă
Imagine sugestivă

Dispozitivul data din vremea celui de-Al Doilea Război Mondial.

O grenadă de mână, datând din Al Doilea Război Mondial, a fost descoperită în curtea Jandarmeriei Vâlcea, de către angajații PRELCET, care interveneau la o conductă din sediul IJJ, conform Agerpres.

„Astăzi, în jurul orelor 11.45, în timp ce angajații PRELCET executau lucrări la conducta ce transportă agentul termic la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, a fost descoperită în curtea interioară o grenadă. În urma cercetărilor s-a constatat că este o grenadă de mână antitanc, care datează din Al II-lea Război Mondial. Zona a fost izolată şi au fost anunțați lucrătorii specializați din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, în vederea ridicării şi distrugerii acesteia", a informat printr-un comunicat IJJ Vâlcea.

ISU a cercetat și împrejurimile

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea a transmis că pirotehniștii au intervenit pentru asanarea teritoriului de muniție rămasă neexplorată în urma descoperirii grenadei.

„A intervenit echipajul pirotehnic al Detașamentului Râmnicu Vâlcea cu un ofițer şi un subofițer. Era o grenadă de mână antitanc. După verificarea zonei, elementul de muniție a fost ridicat şi transportat în condiții de siguranță pentru distrugere într-un poligon amenajat", a transmis ISU.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28