O fregată rusă, în flăcări, lângă Insula Şerpilor; ar fi fost lovită de o rachetă ucraineană Neptun

Foto ilustrativ Pexels
Foto ilustrativ Pexels

O explozie urmată de un incendiu a avut loc - se pare - la bordul unei fregate ruseşti din proiectul 11356P de tip Burevestnik, care se afla în apropiere de Insula Şerpilor, a comunicat vineri portalul Dumskaia.net. din Odesa.

Nave ruseşti de salvare din Crimeea au fost trimise în ajutorul fregatei în flăcări, zona unde a avut loc incidentul fiind survolată de avioane ruseşti, indică publicaţia ucraineană. Nu se ştie clar ce a declanşat situaţia de urgenţă de la bordul navei ruseşti şi care fregată anume din componenţa Flotei ruse din Marea Neagră a fost afectată. Primele informaţii despre o posibilă explozie pe această navă au apărut pe reţele de socializare încă de joi seara.

Incidentul a fost confirmat

Vineri, producerea incidentului a fost confirmată. Imagini din satelit arată un incendiu la bordul unei nave ruseşti în apropiere de Insula Şerpilor. Potrivit unor informaţii preliminare, nava rusească ar fi fost lovită de o rachetă antinavală ucraineană Neptun.

Deputatul ucrainean Anatoli Goncearenko, originar din Odesa, afirmă pe contul său Telegram că a fost afectată fregata 'Amiral Makarov'. 'Ştiţi, există un 'Amiral Makarov', el mai are un frate 'Amiral Essen'.

Omul şi nava. Iată că i s-a făcut foarte rău, zeul mării i-a pedepsit din nou pe ticăloşi', a scris el pe Telegram, potrivit Unian. Potrivit lui Goncearenko, nava este grav avariată, dar a rămas deocamdată pe linia de plutire.

Armata ucraineană şi cea rusă nu au raportat oficial incidentul cu fregata 'Amiral Makarov'. 'Amiral Makarov' este a treia fregată din proiectul 11356R aflată în serviciul Flotei ruse din Marea Neagră. Fregata face parte din Divizia a 30-a de nave de suprafaţă a marinei ruse.

Acest tip de navă este echipat cu sisteme de război electronic, rachete de croazieră Kalibr, rachete antinavale Onyx, sisteme de rachete BUK şi Igla-S, elicoptere Ka-27PL şi Ka-31, precum şi cu drone Orlan. La 13 aprilie, s-a scufundat crucişătorul Moskva al Flotei ruse din Marea Neagră.

Ucraina susţine că nava s-a scufundat în urma lovirii cu o rachetă de tipul Neptun

Partea ucraineană susţine că nava s-a scufundat în urma lovirii cu o rachetă de tipul Neptun, dar partea rusă susţine că aceasta s-ar fi petrecut în urma unei explozii şi a unui incendiu declanşat la bordul vasului.

Ministerul rus al Apărării a recunoscut moartea unei singure persoane din echipajul de peste 500 de marinari de pe Moskva, indicând că 27 de marinari sunt daţi dispăruţi, iar 396 au fost evacuaţi, potrivit Radio Liberty (Radio Europa Liberă). Conform unei evaluări preliminare a părţii ucrainene, Rusia a reuşit să salveze 58 de persoane din cei 510 membri ai echipajului crucişătorului Moskva, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel