Urmărește emisiunea live


O fregată de rachete chineză a navigat în apropierea Taiwanului

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Republica Populară Chineză continuă provocările în Strâmtoarea Taiwan.

O fregată de rachete chineză a navigat pe lângă coasta ținutului Hualien, la doar 10 mile marine în afara zonei adiacente Taiwanului, potrivit rapoartelor.

O zonă învecinată se află lângă apele teritoriale și este concepută pentru a ajuta autoritățile să combată criminalitatea, deoarece acestea pot lua măsuri împotriva infractorilor care fug din zona teritorială. Limita exterioară a zonei învecinate a Taiwanului se află la 24 de mile marine de liniile de bază de la care se măsoară lățimea mării teritoriale.

Fregata de rachete a Armatei Populare de Eliberare (PLAN) a navigat de la sud la nord, duminică,10 iulie, trecând la doar 35 de mile marine de portul Hualien, a informat CNA.

Oficialii apărării au spus că atât Marina, cât și Garda de Coastă au urmărit atent mișcările navei de război chineze în timpul trecerii sale în apropiere de Taiwan. Potrivit surselor militare, numărul navelor PLAN care au apărut la est de Taiwan a scăzut la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie din motive necunoscute.

Totuși, luni,11 iulie, un distrugător al Marinei Statelor Unite a navigat de la nord la sud la 45 de mile marine la sud-est de Insula Orhideelor ​​din județul Taitung, a spus armata, conform Taiwan News.

China continuă șicanele în Taiwan. Avioanele militare ale Beijingului au pus din nou în alertă sistemele de apărare antiaeriană

Două avioane militare chineze au fost urmărite în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Taiwan duminică (10 iulie), marcând a patra zi de intruziuni în această lună.

Un avion de recunoaștere Shaanxi Y-8 al Armatei de Eliberare a Poporului (PLAAF) și un avion de război antisubmarin Shaanxi Y-8 au zburat în colțul de sud-vest al ADIZ din Taiwan, potrivit Ministerului Apărării Naționale (MND). Ca răspuns, Taiwan a trimis avioane, a emis avertismente radio și a desfășurat sisteme de rachete de apărare aeriană pentru a monitoriza avioanele PLAAF.

ADIZ este o zonă care se extinde dincolo de spațiul aerian al unei țări în care controlorii de trafic aerian cer aeronavelor care sosesc să se identifice. Până acum în această lună, China a trimis 17 avioane militare în zona de identificare a Taiwanului, inclusiv 10 avioane de luptă și șapte avioane de observare (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel