O fostă candidată la prezidenţialele se plânge că i-a fost furat un diamant de 45 de milioane de euro

O fostă candidată la alegerile prezidenţiale din Guineea a depus plângere pentru furtul dintr-un hotel din Paris a unui diamant estimat la 45 milioane de euro, au indicat surse concordante, citate de AFP.

Doi bărbaţi, care s-au dat drept ruşi, s-au întâlnit luni cu Marie-Madeleine Dioubaté într-un hotel parizian din arondismentul VIII pentru expertizarea diamantului. După evaluare, ei i-au dat un document care certifica faptul că piesa valorează 45 milioane de euro, potrivit unei surse de poliţie.

Dar, între timp, printr-o serie de scamatorii bine cunoscute escrocilor şi anchetatorilor, cei doi indivizi au subtilizat diamantul veritabil şi l-au înlocuit cu unul fals, a precizat o sursă apropiată dosarului, confirmând o informaţie difuzată de postul de radio Europe 1. Când victima şi-a dat seama, ce doi fugiseră. Ea a depus plângere. Referitor la valoarea reală a diamantului, ea este pentru moment declarativă, a subliniat sursa de poliţie, potrivit Agerpres.

Potrivit parchetului din Paris, a fost deschisă o anchetă preliminară, acuzarea fiind de furt în bandă organizată. Brigada de combatere a banditismului (BRB) este însărcinată cu efectuarea anchetei. Marie-Madeleine Dioubaté, de la Partidul Ecologiştilor din Guineea, a fost singura femeie care a candidat la alegerile prezidenţiale din Guineea în 2015, câştigate de către preşedintele care îşi încheia mandatul în acea vreme Alpha Conde. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel