Urmărește emisiunea live


O firmă celebră de anvelope mută producţia din Rusia în SUA şi Finlanda

Fotografie creată de Mike, de la Pexels
Fotografie creată de Mike, de la Pexels

Una dintre cele mai cunoscute firme producătoare de anvelope din lume a decis să mute producţia din Rusia, de teama sancţiunilor economice. 

Compania finlandeză Nokian Tyres va muta producția unor linii cheie de produse din Rusia în Finlanda și Statele Unite, pentru a se pregăti pentru posibile sancțiuni suplimentare după invazia Rusiei în Ucraina, scrie promotor.ro.

Producătorul de anvelope Nokian Tyres a mărit producția în Finlanda și Statele Unite pentru a răspunde cererii în creștere, dar încă produce aproximativ 80% din capacitatea sa anuală de 20 de milioane de anvelope în Rusia, unde are aproximativ 1.600 de angajați.

Compania mai spune că nu toate anvelopele produse în Rusia pot fi realizate la fabricile finlandeze sau americane.

Vânzările nete ale Nokian în Rusia și Asia anul trecut au fost de aproximativ 336 de milioane de euro.

Doi giganţi auto au oprit livrările către Federaţia Rusă

Este vorba despre Audi şi General Motors, care şi-ar fi anunţat partenerii de afaceri din Rusia că nu vor mai livra maşini acolo. În legătură cu situația dificilă din Ucraina „conform tuturor indicatorilor”, marca germană Audi oprește transporturile de mașini către întreprinderile de dealeri ruși începând cu data de 24 februarie, rezultă din scrisoarea producătorului auto către partenerii ruși. 

Mașinile care au trecut de vama rusă și sunt programate pentru expediere din depozitul importatorului vor fi trimise la adresa reprezentanțelor, conform documentelor formate anterior, se mai arată în decizia companiei. Audi intenționează să informeze suplimentar clienții cu privire la reluarea expedierilor și condițiile de preț, scrie Digi24.‎

‎O scrisoare similară a venit și din partea concernului american General Motors (GM, vinde mașini Chevrolet în Rusia), au declarat pentru Vedomosti surse din cadrul companiilor de leasing. Mesaje cu un conținut similar sunt așteptate și de la compania Volkswagen.

Şi alte companii boicotează Rusia 

 

Mastercard a anunţat că a blocat mai multe instituţii financiare ruseşti în sistemul de plăţi, ca rezultat al sancţiunilor impuse Rusiei după invazia din Ucraina. 

Compania a anunţat un ajutor financiar de 2 miliane de dolari în scop umanitar, scrie Reuters.

Disney a anunţat că nu va mai difuza filmele sale în Rusia. 

"Având în vedere invazia neprovocată a Ucrainei şi criza umanitară tragică, luăm o pauză de la difuzarea filmelor artistice în Rusia. Vom lua şi alte decizii în funcţie de cum evoluează situaţia", a transmis un purtător de cuvânt al companiei conform CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel