O femeie trăia alături de 14 câini și 3 pisici, plus cadavre de animale, într-o locuință din Suceava

17 animale, preluate din casa unei femei / Imagine de Václav Závada de la Pixabay
17 animale, preluate din casa unei femei / Imagine de Václav Závada de la Pixabay

O femeie care trăia în locuință cu 14 câini și trei pisici, plus cadavre de animale, a fost sancționată contravențional. O asociație pentru protecția animalelor a salvat cele 17 suflete. 

Imagini înfiorătoare, din locuința unei femei care trăia în condiții insalubre, alături de aproape 20 de animale bolnave, câini și pisici, închise într-o cameră cu ferestrele bătute în cuie, au fost făcute publice de către reprezentanții Asociației „Casa lui Patrocle”, chemați să le preia în îngrijire, scrie Monitorul de Suceava. 

“Toți câinii stăteau închiși într-o cameră. Ferestrele erau bătute în cuie. În acea cameră trăiau, dormeau, mâncau, se înmulțeau. Nu, nu ieșeau niciodată afară, după spusele femeii, de teamă să nu-i piardă. Două sau trei femele cu lactație, însă fără pui, toți au murit. Altele extrem de gestante. Absolut toți câinii cu demodex și râie, la fel și pisicile. Într-o anexă zăceau cadavrele. Ținem să precizăm din start că biata femeie ne-a dat animalele de absolut bună voie, fiind ea însăși convinsă că nu le poate oferi un minim de trai decent”, au spus reprezentanții asociației de protecție a animalelor, care au preluat din casa femeii 14 câini și trei pisici.

Situația neobișnuită a femeii care transformase locuința într-un fel de adăpost de animale s-a aflat ca urmare a unei reclamații primite la postul de Poliție Mușenița, conform căreia Niculina S., de 64 ani, din satul Băncești, deține mai multe animale, respectiv câini și pisici, în condiții improprii.

Femeia a recunoscut că este depășită de situație 

Miercuri, polițiștii, însoțiți de un inspector al Direcției Sanitar Veterinare Suceava – circumscripția Siret, reprezentanții Asociației „Casa lui Patrocle” și un reprezentant din cadrul Primăriei Mușenița s-au deplasat la locuința persoanei reclamate, constatând faptul că cele sesizate se adeveresc.

Animalele au fost predate Asociației „Casa lui Patrocle”, iar femeia a fost sancționată contravențional de către lucrătorii din cadrul DSV Suceava - Circumscripția Siret conform HG 984/2005.

Vezi FOTO pe Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel