O femeie și un adolescent recunosc că sunt responsabili de un câine de 50 de kg, numit „Bestia", care a ucis un băiat de 10 ani

O femeie și un adolescent recunosc că sunt responsabili de un câine de 50 de kg, numit „Bestia", care a ucis un băiat de 10 ani / Foto: Unsplash
O femeie și un adolescent recunosc că sunt responsabili de un câine de 50 de kg, numit „Bestia", care a ucis un băiat de 10 ani / Foto: Unsplash

O femeie și un adolescent au pledat vinovați de faptul că s-au ocupat de un câine de 50 de kilograme numit „The Beast", în traducere „Bestia” care a ucis un băiat de 10 ani. Jack Lis se juca acasă la un prieten după școală, când a fost atacat de un câine de rasă American Bully, pe 8 noiembrie 2021. 

Copilul de zece ani a suferit "răni grave la cap și la gât" în urma atacului din casa lui Amy Salter din Pentwyn, Penyrheol, lângă Caerphilly. La scurt timp după atac, copilul a decedat.

Salter, în vârstă de 28 de ani, și Brandon Hayden, în vârstă de 19 ani, au recunoscut astăzi, la Cardiff Crown Court, că au fost implicați în moartea lui Jack.

Salter, din Trethomas, Caerphilly, a recunoscut că este una din persoanele responsabile de câinele scăpat de sub control în mod periculos, provocând răni care au dus la moartea lui Jack.

Hayden, din Penyrheol, Caerphilly, a pledat vinovat că este proprietarul câinelui care l-a ucis pe Jack. Adolescentul a recunoscut, de asemenea, cinci infracțiuni de deținere a unui câine scăpat de sub control în mod periculos între 4 și 7 noiembrie.

Cele două persoane vinovate de atacul câinelui vor fi condamnate pe 10 mai

Instanța a auzit că două dintre aceste incidente au dus la rănirea a doi alți membri, Michael Ball și Sian Sullivan. Sian Sullivan a fost rănită de câine pe 7 noiembrie, cu o zi înainte ca Jack să fie atacat.

Salter și Hayden au vorbit doar pentru a-și confirma numele și pentru a-și prezenta pledoariile.

Membrii familiei lui Jack au stat în tribuna publică pe toată durata audierii, în timp ce judecătorul Fitton QC a stabilit o dată pentru pronunțarea sentinței, la 10 iunie. El le-a acordat amândurora cauțiunea, dar a spus: "Rezultatul probabil, în special pentru domnul Hayden, este că va exista o custodie imediată". 

Celor doi li s-a permis să rămână pe cauțiune cu condiția să nu contacteze martorii acuzării, să nu intre în Penyrheol și să nu fie în posesia niciunui câine.

De asemenea, lui Hayden i s-a spus că nu trebuie să încarce pe internet nicio fotografie cu câini. Lui Salter i s-a spus să nu aibă niciun contact cu copii sub 18 ani, cu excepția cazului în care i se acordă de către serviciile sociale.

Copilul nu a putut fi salvat de medici după atac

Serviciile de urgență, inclusiv paramedicii de la Serviciul de Ambulanță din Țara Galilor, au fost chemați la casa în care Jack a fost atacat în jurul orei 15.55, dar nu au reușit să îl salveze.

Acesta suferise răni grave la nivelul capului și gâtului, descrise ca fiind "imposibil de supraviețuit", a anunțat o anchetă deschisă în legătură cu moartea lui Jack.

Ofițerii de arme de foc ai poliției au participat la fața locului și au eliminat câinele. Ulterior s-a constatat că animalul era un American Bully de 50 de kg, care nu se află pe lista raselor interzise.

„Suntem absolut îndurerați. Viețile noastre nu vor mai fi niciodată la fel fără Jack”

Într-o declarație emisă a doua zi după ce a fost ucis, familia lui Jack a declarat: „Niciun părinte nu ar trebui să fie nevoit să scrie vreodată așa ceva. Avem atât de multe cuvinte pe care am vrea să le spunem despre băiatul nostru frumos, dar nu par a fi suficiente. Îl iubim mai mult decât pot descrie cuvintele. Băiatul nostru ne-a făcut cei mai mândri părinți și cea mai mândră familie de pe planetă. A fost cel mai dulce dintre băieți. Ne va lipsi pentru totdeauna felul lui de a fi. Va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre. Vise plăcute Jack, băiatul nostru perfect.”, au fost declarațiile părinților, imediat după decesul acestuia.

La înmormântarea organizată pentru Jack la biserica St Martin din Caerphilly au participat sute de persoane îmbrăcate în roșu și purtând baloane roșii în memoria sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel