O femeie rătăcită două săptămâni în Hawaii a mărturisit că s-a luptat să nu se dea bătută

O femeie găsită în viaţă vineri după ce a fost dată dispărută într-o pădure de pe insula Maui din Hawaii în urmă cu peste două săptămâni, a mărturisit că a făcut eforturi să nu se dea bătută, relatează luni The Guardian.

Amanda Eller, în vârstă de 35 de ani, rezidentă în Hawaii, a plecat într-o drumeţie montană, însă s-a rătăcit şi a fost dată dispărută timp de peste 15 zile.

Ea a fost găsită vineri în viaţă pe fundul unei râpe din arhipelagul american, în urma unui amplu elan de solidaritate ce a permis localizarea ei.

Viaţa sau moartea era singura opţiune pe care o aveam, a declarat ea pentru New York Times. Au auzit această voce care mi-a zis: 'Dacă vrei să trăieşti, mergi mai departe'. Şi imediat ce mă îndoiam de intuiţia mea şi încercam să o iau pe o altă cale atunci îmi transmitea ceva, ceva încerca să mă oprească, cădea pe mine o creangă, mă loveam la degetele de la picioare sau mă împiedicam, a povestit Eller, care este fizioterapeut şi instructoare de yoga. Aşa că îmi spuneam: 'Bine, este o singură cale, a adăugat ea.

Eller a fost dată dispărută la data de 8 mai. Maşina sa, o Toyota albă, a fost găsită în parcarea rezervaţiei Makawao, cu telefonul şi portofelul ei în interiorul autovehiculului.

Sute de voluntari au declanşat o operaţiune de salvare în timp ce părinţii femeii au oferit o recompensă de 10.000 de dolari.

Eller a declarat că a intenţionat să facă o scurtă plimbare, însă s-a abătut de la potecă pentru a se odihni şi a pierdut traseul. Am vrut să mă întorc pe unde am venit, însă instinctul mă conducea în altă parte... şi am un instinct foarte puternic, a mărturisit ea. Aşa că mi-am spus: 'Maşina mea este pe aici şi o să merg până dau de ea, a adăugat femeia care a continuat să se afunde în pădure.

În timpul calvarului său, ea a căzut de pe o stâncă şi a suferit o fractură de membru inferior. Totodată, femeia s-a julit la glezne şi a fost arsă de soare.

Reperată din elicopter



După ce a rătăcit timp de 17 zile, ea a zărit un elicopter trimis în căutarea sa. M-am uitat în sus, iar ei erau chiar deasupra mea, a spus femeia.

Eller a fost reperată în cele din urmă de persoanele aflate în elicopter - Javier Cantellops, Chris Berquist şi Troy Helmers - în apropiere de Kailua, şi a fost transportată la spital de un echipaj de la departamentul de pompieri din Maui.

Mama femeii, Julia, a declarat pentru Maui News că fiica sa a reuşit să supravieţuiască deoarece a stat lângă o sursă de apă şi a mâncat zmeură, guava şi chiar şi câteva molii. Eller a încercat să prindă şi raci, însă nu a avut mare succes, a adăugat mama sa.

A slăbit destul de mult, după cum vă puteţi imagina, fiind rătăcită atât de multă vreme, a precizat Julia Eller. Însă a reuşit să supravieţuiască. A avut priceperea necesară şi a făcut ceea ce trebuia să facă pentru a câştiga timp astfel încât noi să avem şansa să o găsim, a adăugat ea.

Partenerul de viaţă al Amandei Eller a fost ultima persoană care o văzuse pe tânăra femeie înainte de a semnala dispariţia ei în faţa autorităţilor.

Slăbise 6 kilograme



Femeia a fost găsită în viaţă pe fundul unei râpe din arhipelagul american, în urma unui amplu elan de solidaritate ce a permis localizarea ei.

Apărând zâmbitoare într-o fotografie difuzată de rudele sale după ce a fost regăsită, tânăra femeie a slăbit aproximativ şapte kilograme, dar are o stare de sănătate bună, a explicat pentru CNN unul dintre participanţii la operaţiunile de căutare, Javier Cantellops.

"Ultimele 17 zile au fost cele mai grele din viaţa mea şi aceasta a fost cu adevărat o călătorie spirituală importantă", a declarat Amanda Eller, în lacrimi, într-o înregistrare video realizată în spital şi publicată pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel