O femeie israeliană cu două utere a născut gemeni. Șansa unui astfel de caz este de 1 la 1 milion

O femeie israeliană cu două utere a născut gemeni. Șansa unui astfel de caz este de 1 la 1 milion / Foto ilustrativ Pixabay
O femeie israeliană cu două utere a născut gemeni. Șansa unui astfel de caz este de 1 la 1 milion / Foto ilustrativ Pixabay

O femeie din Israel cu două utere a adus pe lume gemeni, fiecare dintre copii dezvoltându-se separat, în câte un uter, conform unui anunţ făcut joi de spitalul Ichilov din Telv Aviv, transmite DPA.

Astfel, gemenii, un băiat şi o fetiţă, s-au 'întâlnit' pentru prima oară abia după naştere. Mama gemenilor s-a născut cu două utere, condiţie cunoscută drept 'uterus didelphys' (didelfie).

Acest tip special de sarcină are o probabilitate de aproximativ 1 la 1 milion

În cazul său, unul dintre utere este şi divizat pe jumătate, conform comunicatului dat publicităţii de spital. În astfel de circumstanţe este foarte rar ca o mamă să nască gemeni. Conform medicilor, acest tip special de sarcină are o probabilitate de aproximativ 1 la 1 milion.

Femeia în vârstă de 31 de ani a fost monitorizată cu atenţie în perioada de sarcină şi a născut prin cezariană la 35 de săptămâni. Ea a aflat că s-a născut cu didelfie abia când avea 20 de ani.

'La primul control al sarcinii, medicul aproape că a leşinat.'

Înainte să rămână însărcinată, femeia a povestit că se temea ca nu cumva fetusul să crească în uterul drept, care este mai mic în cazul ei. Însă lucrurile au decurs cu totul altfel decât şi-a imaginat ea. 'La primul control al sarcinii, medicul aproape că a leşinat. A avut nevoie de 10 minute să-mi spună că am câte un embrion în fiecare uter', scrie Agerpres

O femeie a născut nonupleţi: 5 fete și 4 băieți / Video

O femeie din Mali a născut, în luna mai 2021, nouă bebeluşi, cu doi mai mulţi decât observaseră medicii în uterul său aglomerat, ea alăturându-se astfel unui panteon restrâns al mamelor de nonupleţi, potrivit Reuters.

Sarcina Halimei Cisse, în vârstă de 25 de ani, a fascinat naţiunea din Africa de Vest şi a atras atenţia liderilor săi. Când medicii au anunţat în martie că Halima necesită îngrijiri de specialitate, autorităţile au intervenit, iar femeia a fost transportată pe calea aerului în Maroc, unde a născut.

'Nou-născuţii (cinci fete şi patru băieţi) şi mama sunt cu toţii bine', a declarat ministrul Sănătăţii din Mali, Fanta Siby, citată într-un comunicat. Cisse urma să nască şapte copii, potrivit investigaţiilor medicale cu ultrasunete efectuate în Maroc şi Mali, care au eşuat însă să depisteze doi dintre fetuşi.

Toţi bebeluşii au fost aduşi pe lume prin cezariană. Naşterea nonupleţilor este un eveniment extrem de rar. Din cauza complicaţiilor medicale care survin în cazul unor astfel de sarcini unii dintre fetuşi nu supravieţuiesc. Vezi video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel