O femeie, înșelată cu 60.000 de lire sterline. Ce metodă au folosit escrocii din Alba

Un apartament de şapte metri pătraţi din Londra a fost scos la vânzare pentru 50.000 de lire / Foto: Pixabay
Un apartament de şapte metri pătraţi din Londra a fost scos la vânzare pentru 50.000 de lire / Foto: Pixabay

O femeie a fost înșelată de doi bărbați din Alba cu 60.000 de lire sterline. 

Doi bărbați din județul Alba au păcălit o femeie de 34 de ani,  astfel încât aceasta le-a dat  60.000 de lire sterline. Unul dintre aceștia a convins-o cu vorbe frumoase și promisiuni să investească bani în firma complicelui său. Culmea e că indivizii sunt acuzați că au mai înșelat și alte persoane prin aceeași metoda, câștigând astfel  alți 20.000 de euro, transmite Pro Tv.

Cei doi bărbați în vârstă de 34, respectiv 50 de ani din Alba Iulia, au reușit să îi câștige încrederea femeii sub pretextul că au nevoie de bani pentru a dezvolta o afacere în domeniul auto. Ei au determinat-o pe aceasta să le dea banii în tranșe, iar în total au reușit să strângă 60.000 de lire sterline, bani pe care femeia îi câștigase muncind în Marea Britanie.

Într-un final femeia și-a dat seama că a fost înșelată și le-a cerut banii înapoi, dar cei doi au amenințat-o.  Victima a depus o plângere la poliție, iar în această dimineață polițiștii din Alba au făcut șapte percheziții, atât acasă la cei doi bărbați, cât și la sediile și punctele de lucru ale unor firme administrate de ei. Suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt cercetați pentru înșelăciune, amenințare și fals în înscrisuri.

VEZI ȘI: O nouă metodă de înşelăciune prin telefon. "Ai primit şi tu mesaj că ai câştigat?"

Cum a fost păcălită o femeie din Deva să dea 30 de mii de lei unor escroci

Tot mai mulți români cad în plasa escrocilor, iar metodele de înșelătorie au devenit din ce în ce mai inventive. O femeie din Deva a fost înșelată la telefon de un bărbat care s-a dat drept medic și a anunțat-o că nepotul ei a fost implicat într-un accident rutier. Femeia în vârstă de 73 de ani a primit apelul în toiul nopții. Medicul i-a spus la telefon că are nevoie de o sumă de bani pentru a-i salva nepotul care a fost implicat într-un accident de circulație.

Buimacă, femeia nu s-a gândit să își sune nepotul și a fost de acord să ofere 30 de mii de lei, strânși din economii. Banii au fost ridicați o oră mai târziu de un alt bărbat necunoscut. A doua zi femeia și-a dat seama că a fost victima unor escroci și a făcut plângere la poliție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel