O femeie care a încercat să mituiască un ofițer de la Permise și Înmatriculări, condamnată cu suspendare

Imagine de moerschy de la Pixabay
Imagine de moerschy de la Pixabay

O femeie care a încercat să mituiască un ofițer de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava a fost condamnată, miercuri, de magistrații de la Tribunalul Suceava.

Magistrații de la Tribunalul Suceava au găsit-o vinovată pe Loredana Măriuța R. pentru infracțiunea de dare de mită și i-au aplicat o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Soluția nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava, scrie Monitorul de Suceava.

Femeia, originară din Rădăuți, a fost acuzată că a dat 100 de euro unui ofițer cu funcție de conducere din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Suceava, chiar în sala de examinări teoretice.

Fapta este din mai 2019, iar unul dintre martorii din dosar, care a fost implicat în acțiunea flagrantă, este comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, fostul șef de la Permise și Înmatriculări.

A vrut să dea examenul de traseu mai repede, contra sutei de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au arătat într-un comunicat de presă că, în data de 15 mai 2019, femeia a susținut examinarea teoretică, prilej cu care a oferit două bancnote de câte 50 de euro unui ofițer de poliție, pentru urgentarea îndeplinirii unui act ce îi intră în atribuţiile de serviciu, respectiv să îi urgenteze programarea susţinerii probei practice a examenului de obţinere a permisului de conducere auto, în condiţiile în care perioada comunicată ca fiind disponibilă pentru susţinerea probei era septembrie 2019 pentru municipiul Rădăuţi şi iulie 2019 pentru municipiul Suceava.

Tentativa de mituire a fost imediat raportată la Serviciul Județean Anticorupție.

Cei o sută de euro nu erau așadar șpagă directă pentru permis (sumă prea mică dacă ne raportăm la cât se dădea, conform anchetei DNA), ci doar pentru facilitarea obținerii unei date mai rapide pentru proba practică de condus, care, odată trecută, însemna pentru femeie obținerea permisului de conducere.   

Măriuța Loredana R. a fost pusă sub acuzare de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru dare de mită, fiindu-i impusă măsura controlului judiciar, inițial cu interdicție de a părăsi municipiul Rădăuți, apoi cu interdicție de a părăsi România.

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel