O femeie a sunat la DSP ca să ceară certificat verde pentru HAMSTERUL său

O femeie a sunat la DSP ca să ceară certificat verde pentru HAMSTERUL său / Foto: Pixabay, de Cindy Parks
O femeie a sunat la DSP ca să ceară certificat verde pentru HAMSTERUL său / Foto: Pixabay, de Cindy Parks

O femeie din Iași a sunat la DSP ca să ceară certificat verde pentru hamsterul său.

În plin val 5 al pandemiei, angajații DSP sunt asaltați de apeluri. Deși majoritatea oamenilor sună pentru cazuri concrete, mai sunt și apeluri bizare. Este și cazul unei femei din Iași. Aceasta a sunat la Direcția de Sănătate Publică pentru a solicita un certificat verde pentru hamsterul său.

Se pare că ieșeanca voia să meargă în străinătate și ar fi vrut să se asigure că își poate lua și animalul de companie. Surprinși de solicitarea femeii, angajații DSP i-au explicat că nu va întâmpina probleme dacă pleacă cu hamsterul și că nu se emit certificate pentru animale. Cazul a fost povestit de directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, potrivit Europa FM.

Există însă și alte sesizări neobișnuite, primite de cei de la DSP. Unele persoane au reclamat că vecinii infectați cu SARS-CoV-2 stau cu fereastra deschisă și că ar putea răspândi virusul. Alții au reclamat persoanele care nu stăteau în carantină sau care, deși în izolare, primeau musafiri. Există și oameni care au sunat să afle dacă nu pot fi angajați în cadrul Direcției.

Testare RT-PCR la domiciliu sau în centre. Ce să faci dacă prezinți simptomatologia specifică noului coronavirus

Au fost făcute publice noi informații cu privire la testarea RT-PCR la domiciliu sau în centrele de recoltare.

"Persoanele care prezintă simptomatologie specifică infecției cu virusul SARS-CoV-2, conform Metodologie INSP din data de 20.01.2022, (http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-personalul-medico-sanitar/2951-metodologia-de-supraveghere-a-covid-19-actualizare-20-01-2022), cu indicație de testare RT-PCR, vor solicita testarea către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București prin numărul de Call Centre 021-9462 sau prin platforma online de la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid- 19/.

Persoane nedeplasabile sau care nu au posibilitatea de a se deplasa către un centru de testare vor menționa acest lucru în formularul online sau operatorului Call Centre pentru a fi introduși în lista de așteptare a SABIF pentru testare la domiciliu.

Pentru persoanele care se pot deplasa către un centru de recoltare, fără a utiliza mijloacele de transport în comun, DSP va informa solicitantul cu privire la posibilitatea testării într-un punct de recoltare organizat într-o unitate sanitară, prezentându-i le pe cele din imediata vecinătate dar și posibilitatea de accesa harta acestor puncte de recoltare, publicată pe site-ul MS și DSP București. De asemenea, DSP va emite prin email și/sau sms care conține numărul de înregistrare al cererii, numele, prenumele solicitantului și CNP-ul parțial anonimizat, pe care pacientul îl va prezenta la centrul de testare.

Persoanele care se vor prezenta în punctele de recoltare vor prezenta dovada înregistrării de testare la DSP București. Persoana va prezenta email-ul /sms-ul primit de la DSP București. Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru RT-PCR NU SE VA EFECTUA!", arată o informare de presă. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel