O femeie a protestat pe covorul roşu de la Cannes faţă de abuzurile comise de soldaţii ruşi în Ucraina - Video

O femeie a apărut vineri pe covorul roşu de la Cannes şi s-a dezbrăcat în semn de protest faţă de violurile comise de soldaţii ruşi în Ucraina, informează site-ul France24.com şi AFP.

Purtând doar lenjerie pătată cu vopsea de culoare roşie şi având trupul pictat în culorile drapelului ucrainean, pe care se putea citi mesajul 'Nu ne mai violaţi', femeia a scandat şi a pozat pentru fotografi, înainte de a fi îndepărtată imediat de agenţii de pază.

Protestul a avut loc în timp ce pe covorul roşu de la Cannes defilau staruri ca Tilda Swinton şi Idris Elba, venite să asiste la premiera filmului 'Three Thousand Years of Longing', de George Miller.

VIDEO

Acţiunea nu a fost încă revendicată, potrivit AFP. Parlamentul European a condamnat la începutul lunii mai utilizarea violenţei sexuale ca 'armă de război' în Ucraina şi a cerut ţărilor care găzduiesc femei care fug din această ţară să le ofere acestora acces la asistenţă ginecologică, contracepţie şi avort.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în luna aprilie că au fost primite rapoarte despre 'sute de cazuri de viol' în zonele ocupate anterior de trupele ruse, inclusiv despre agresiuni sexuale asupra minorilor.

Citește și - Cine e regizorul rus care l-a înfruntat pe Putin la Cannes 2022

Regizorul rus aflat în exil Kirill Serebrennikov a luat poziţie împotriva războiului din Ucraina după premiera mondială a peliculei sale Tchaikovsky's wife la Festivalul de Film de la Cannes, informează Reuters. 

Nu războiului! a spus el în rusă în timp ce primea aplauze la scenă deschisă după proiecţia peliculei Tchaikovsky's wife, o dramă cu acţiunea plasată în secolul al XIX-lea, singurul film al unui regizor rus prezent pe Croazetă.

Organizatorii festivalului au interzis prezenţa delegaţiilor ruse oficiale la eveniment şi l-au invitat pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să adreseze un mesaj în direct din Kiev la ceremonia de deschidere a festivalului. Zelenski a îndemnat membrii industriei de film să ia poziţie împotriva conflictului din Ucraina.

Unul dintre cele 21 de filme selectate în competiţia pentru mult râvnitul Palme d'Or, pelicula lui Serebrennikov vorbeşte despre mariajul distructiv al compozitorului rus Piotr Ilici Ceaikovski cu o tânără femeie. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel