O fată a luat cardul mamei sale și a cheltuit 64.000 de dolari pe jocuri video. Femeia a rămas șocată când a văzut cu cât a rămas în cont

O fată a luat cardul mamei sale și a cheltuit 64.000 de dolari pe jocuri video. Femeia a rămas șocată când a văzut cu cât a rămas în cont / Foto: Pixabay, de amrothman
O fată a luat cardul mamei sale și a cheltuit 64.000 de dolari pe jocuri video. Femeia a rămas șocată când a văzut cu cât a rămas în cont / Foto: Pixabay, de amrothman

O adolescentă a furat cardul mamei sale și a cheltuit 64.000 de dolari pe jocuri video.

O fată de 13 ani din China, dependentă de jocurile online, a cheltuit 449.500 de yuani (64.000 de dolari) în patru luni de pe cardul mamei sale, pentru jocuri video, scrie scmp.com.

Adolescenta din provincia Henan, aflată centrul Chinei, a furat de la mama sa cardul bancar, după ce a devenit dependentă de aplicațiile de jocuri de pe smartphone-ul ei. Mama fetei, pe nume Wang, a descoperit furtul doar atunci când o profesoară i-a spus că se teme că fata este dependentă de jocurile online, după ce observase că aceasta a petrecut mult timp pe telefonul ei la școală.

Cu câți bani a rămas pe card femeia

Când Wang și-a verificat soldul bancar, ea a găsit doar 0,5 yuani (0,07 dolari) în contul ei, a raportat Elephant News.

Într-un videoclip viral postat pe internet, Wang este prezentată răsfoind extrasele bancare care detaliază fiecare tranzacție pe care fiica ei a făcut-o plătind jocurile online. Atunci când tatăl a confruntat-o ​​pe fată cu privire la cheltuielile ei, aceasta a recunoscut că a cheltuit 120.000 de yuani (17.000 dolari) cumpărând jocurile, 210.000 de yuani pentru achiziții în joc și 100.000 de yuani cumpărând jocuri pentru cel puțin 10 dintre colegii ei de clasă.

"Când mi-au cerut să plătesc pentru jocurile lor, am plătit în ciuda faptului că mă simțeam reticentă", a explicat fata în videoclip.

Fata a spus că nu înțelege prea multe despre bani sau de unde vin și când a găsit acasă un card de debit, doar l-a conectat la smartphone-ul ei. Și-a amintit, de asemenea, că mama ei i-a spus parola cardului în cazul în care avea nevoie de bani când nu erau prin preajmă.

Ea a spus că, deși era speriată de cererile colegilor săi, scăpate de sub control, de a cumpăra jocuri, i-a fost frică să caute ajutor de la profesorii ei.

"Părinții mei vor afla și se vor enerva",  a spus fata.

Reacțiile internauților

Wang a spus că fiica ei a șters toate înregistrările tranzacțiilor de pe smartphone-ul ei, așa că nu a știut nimic până când profesorul a sunat-o. Povestea a devenit virală pe rețelele de socializare din China.

O persoană a spus: "O fată, în vârstă de 13 ani, știe deja ce face, dar pur și simplu nu vrea să recunoască".

O altă persoană a comentat: "Este vina părinților".

China, țara cu cei mai mulți oameni dependenți de telefoane

Un raport din 2022 al Universității McGill despre dependența de smartphone-uri a studiat 34.000 de persoane, cu vârste între 15 și 35 de ani, din 24 de țări, inclusiv Statele Unite și Japonia, și a constatat că China reprezintă cel mai mare număr de dependenți, urmată de Arabia Saudită și Malaezia. În februarie, o fată de 14 ani din nordul Chinei aproape a murit după ce a petrecut 81 de ore pe smartphone.

În 2021, o fată de 13 ani din sudul Chinei și-a înjunghiat mama cu un cuțit, după ce aceasta din urmă s-a plâns de dependența ei de smartphone-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel