O familie LGBT din Rusia a părăsit țara după amenințări cu moartea. Femeile apăruseră într-o reclamă la un aprozar

Foto: Instagram
Foto: Instagram

O familie din Rusia a părăsit țara pentru Spania după ce au primit amenințări cu moartea de la homofobii ruși.

O familie transgender care a apărut într-o reclamă controversată din Rusia a părăsit țara după ce a îndurat hărțuiri intense în mediul online, dar și amenințări cu moartea, potrivit BBC. Mama, Yuma, a scris pe Instagram că familia este „în siguranță” și „se odihnește”, după ce membrii acesteia au ajuns în Spania.

Familia a fost victima unei campanii de ură după ce a apărut într-o reclamă pentru lanțul de aprozare VkusVill. Firma și-a cerut ulterior iertare pentru acest lucru și a înlocuit imaginea cu cea a unei familii heterosexuale.

Fetele se află acum în Barcelona

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mila Yuma (@yu.mila)

Fiica Yumei, Mila, a scris într-o postare că se află acum în Barcelona. Atât Yuma, cât și cea mai mare fiică a ei, Mila, sunt în cupluri de același sex. Mila a explicat că „acum, familia trebuie să se așeze în Barcelona, iar aceste momente nu sunt ușoare, având nevoie de prieteni”.

Postarea Yumei le-a întruchipat pe ea și pe rudele ei cum erau fericite într-un parc cu palmieri, în timp ce fluturau un drapel LBGT. Aceasta le-a mulțumit urmăritorilor de pe rețelele de socializare care i-au susținut, adăugând că plecarea din Rusia după campania de ură le-a zguduit destul de tare.

În Spania, fiica Yumei se poate căsători cu iubita sa

„Am părăsit Rusia pentru ca fiica mea să poată să se mărite cu iubita sa”, a spus mama, Yuma, la o altă postare dintr-o stație de metrou din Barcelona. Din nefericire, părinții Yumei au abandonat-o pentru că este lesbiană, a adăugat femeia.

Luna trecută, VkusVill și-a cerut scuze publice pentru că a afișat reclama inițială în care era înfățișată „familia de lesbiene”, iar rețelele de socializare nu au întârziat să reacționeze extrem de dur împotriva anunțului.

O lege din 2013 din Rusia, extrem de condamnată în Occident, interzice practic promovarea valorilor și stilurilor de viață gay în fața minorilor. Homofobia este foarte răspândită în Rusia, iar mulți susținători ai președintelui Vladimir Putin și ai Bisericii Ortodoxe consideră că valorile vest-europene și activiștii LGBT sunt împotriva tradiției rusești,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel