FACTURĂ la CURENT electric de peste 27.000 de lei, primită de o familie din Alba

O familie din Alba a primit o factura la curent electric de peste 27.000 de lei / Foto: Pixabay
O familie din Alba a primit o factura la curent electric de peste 27.000 de lei / Foto: Pixabay

O familie din Alba Iulia a intrat în stare de șoc atunci când au primit factura la curent. Au de plătit peste 27.000 de lei.

O familie din Alba a a avut parte de o zi de weekend mai mult decât neobișnuită. Aceștia au rămas în stare de șoc atunci când și-au consultat, online, factura la curent. Aceștia au descoperit că au de plată peste 27.000 de lei, scrie Ziarul Unirea.  Indignați, oamenii au postat documentul pe rețelele de socializare și spun că nu poate fi altceva decât o greșeală.

„Împreună. De peste 120 de ani…Și facturile cred că tot de-atunci se adună. Care este reacția social acceptată când primești o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?”, a fost mesajul acestora, postat în mediul online, alături de factura în cauză.

Factură la curent de 207 milioane de lei, tot în Alba

Tot în județul Alba, în luna iulie, un alt abonat a primi o factură la energie electrică în valoare de 207 milioane de lei. Potrivit documentului, perioada de facturare este cuprinsă între 11 mai și 10 iunie 2021, iar suma de plată este de 207.866,32 de lei, de circa 3.500 de ori mai mare decât cea obișnuită, care în medie este de 60 de lei/lună, iar toate facturile pe ultimele 7 luni de zile au fost achitate. Conform facturii, consumul înregistrat la apartamentul cu pricina în acel interval este de 299.173 KWh (aproape 300 MWh, ca la o firmă – n.a.), în condițiile în care consumul mediu lunar la un apartament este de 100 KWh.

Facturi la curent, umflate cu 65%. Adrian Câciu, semnal de alarmă

România este lovită de un val uriaș de scumpiri. Energia electrică ne poate costa și cu 65% mai mult, comparativ cu anul trecut. Semnalul de alarmă este tras de specialiști care spun că trebuie să fim foarte atenți la ofertele companiilor care nu de puține ori profită de ignoranța noastră, a clienților.

Specialiștii spun că ofertele făcute de cea mai mare companie de energie clienților săi la reînnoirea contractelor sunt înșelătoare. În scrisoarea înaintată de aceștia, oferta recomandată ar fi mult mai scumpă decât alte oferte disponibile pe site-ul companiei, iar dacă nu solicită schimbarea acesteia în termen de câteva săptămâni, consumatorii ar putea pica în plasa furnizorului, potrivit Realitatea Plus.

"Furnizorul de electricitate deși are alte oferte mai mici, îmi prezintă o ofertă foarte scumpă mizând pe faptul că probabil eu nu voi căuta o ofertă mai ieftină și voi accepta noul preț.", a declarat economistul Adrian Câciu în urmă cu câteva zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel